BIST 10.345
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.463,44
HABER /  GÜNCEL

Militanlar Pakistan-Afganistan sınırında köy bastı

Pakistan'ın Afganistan'la olan kuzeybatı sınırı saldırılara açık bir hedef olmaya devam ediyor. Pakistan'a ait bir köy sınırı aşarak baskın düzenleyen militan grubun saldırısına uğradı.

Abone ol

200'ü aşkın militan günün ilk saatlerinde Afganistan sınırı yakınındaki bir Pakistan köyüne baskın düzenledi.

Pakistan yetkilileri militan grubun sınırı geçerek, aşiret bölgelerinden Bajur'da bulunan Mamund köyüne saldırdığını kaydediyor.

Militanların havan topu, roket ve makineli tüfekler kullandıkları belirtiliyor.

Yerel yetkili Fazıl Akbar, Fransız Haber Ajansı AFP'ye verdiği demeçte, "250-300 militan Mamund'daki sivilleri hedef aldı. İkisi kadın olmak üzere en az 5 sivil öldürüldü. Üç kadın da yaralandı." dedi.

Bir güvenlik yetkilisi de, bölgede hala militanların bulunduğunu haber aldıklarını ve yöreye askeri güçlerle jandarmanın sevk edildiğini bildirdi.

Bu ayın başlarında Pakistan'ın Yukarı Dir bölgesinde düzenlenen benzeri bir saldırı, uzun süren çatışmalara dönüşmüş, 70'i aşkın kişi ölmüştü.

Bunların en az 25'i Pakistan askeriydi.

Bölgeyi hedef alan sınır ötesi baskınların tekrarlanması, bu coğrafyanın ne denli saldırıya açık olduğuna ve her iki ülkedeki militan gruplar için rahat bir hedef olabileceğine işaret ediyor.

Pakistan askerlerin 2008 Ağustos'undan bu yana Bajur bölgesinde Taliban ile diğer İslamcı militan gruplara operasyonlar düzenlemekte. Askeri yetkililer bölgede militan gruplardan gelen tehdidin ortadan kaldırıldığını savunuyordu.

Bajur, Pakistan'daki yarı özerk yedi aşiret bölgesinden biri ve ABD, bu bölgeyi El Kaide örgütünün küresel karargahı olarak görüyor.