BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Seçim itirazı MHP'ye vekil kazandırdı

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 1. Bölge 3. Sıra Adayı Hayrettin Nuhoğlu, resmen milletvekili olduğunu açıkladı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 1. Bölge 3. Sıra Adayı Hayrettin Nuhoğlu, yaptığı basın toplantısında resmen milletvekili olduğunu açıkladı.

MHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Hayrettin Nuhoğlu, MHP İstanbul İl Başkanlığında, İstanbul'dan milletvekili seçilen Meral Akşener, parti yöneticileri ve partililerin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında genel seçimin ardından bulundukları itirazın değerlendirildiğini belirterek, "Yaptığımız itirazla 826 oy farkla milletvekili seçilmiş bulunuyorum" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 1. Bölge 3. sıra milletvekili adayı Hayrettin Nuhoğlu, Beykoz İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın açıkladığı seçim sonuçlarının ardından yaptıkları itirazların kabul edildiğini ve milletvekili olduğunu açıkladı. Nuhoğlu, bu sonucun ardından AK Parti'nin itiraz ettiğini ancak itirazların sonuçsuz kaldığını ifade etti. MHP'ye karşı ortada bir komplo olduğunu ileri süren Nuhoğlu, şöyle konuştu:

"Zaten AK Parti'nin de ne yaptığını anlamıyoruz. Çünkü bugün de bir genel başkan yardımcısı açıklama yaptı, milletvekili sayılarında düşme olmadığını söyledi. Oy pusulalarının bulunduğu seçim bölgesinin mühürlü olması ve içeriye kimsenin girmemesi gerekirken, emniyet güçlerinin orada olduğunu biliyoruz. Neyin peşindeler, ne arıyorlar bilmiyoruz. Bu konuda endişeliyiz. Ama tüm bunlara rağmen yargıya güvenimiz vardır. Nitekim yaptığımız itirazla 826 oy farkla milletvekili seçilmiş bulunuyorum"