BIST 10.743
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.504,00
HABER /  GÜNCEL

Adnan Polat 15 milyon euroyu reddetti

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Adnan Polat, Arda Turan transferinde ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Adnan Polat, "Galatasaray Kulübü'nün başkanlık seçimine girseydim, kazanırdım" dedi. Polat ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Arda Turan için 15 milyon Euro verdiğini ancak sarı-kırmızılı takımın kaptanını para karşılığında satamayacaklarını söyledi.

ARDA MİNİMUM 15 MİLYON EURO

Kanaltürk'te yayınlanan "Son Nokta" programına canlı yayın konuğu olan Polat, Arda Turan'ın kaptan yapmasıyla ilgili şunları söyledi: "Arda Turan'ı kaptan yapmaktan dolayı hiç pişmanlık duymuyorum. Arda'nın bugüne kadar bir yanlışını da görmedim. Sadece kötü bir sakatlık dönemi geçirdi. Medya, Arda'nın üstüne çok gitti. İnşallah yeni sezonda Galatasaray'da kalmasını çok isterim. Atletico Madrid bana bir teklifte bulunmuştu. O gün rakamı uygun bulsam, Arda'yı satabilirdik. Arda da gitmek istiyordu zaten. Arda'nın minimum 15 milyon Euro olması lazımdı. Kararı yeni yönetime bıraktım. Arda, uygun rakam bulunursa gitmeli. Ben kalsaydım ve istediğim rakamı bulsaydım Arda'yı satardım."

FENERBAHÇE 15 MİLYON EURO VERDİ AMA...

Aziz Yıldırım'ın Arda'yı alma konusunda ciddi olduğunu da açıklayan Adnan Polat, "Aziz Yıldırım, Arda için 15 milyon Euro peşin demişti. Ancak biz Galatasaray'ın kaptanını Fenerbahçe'ye para karşılığı satamazdık. Ticaretin dışında bir şey bu" dedi.

ARDA GALATASARAY'DAN BAŞKA TAKIMDA OYNAMAZ

Polat, Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'de forma giymesiyle ilgili de şu ifadeleri kullandı: "Emre'yi 13 yaşında Galatasaray'a aldığımda 300 bin lira vermiştik sanırım. O dönem Fenerbahçeli olduğunu bilmiyorduk. O dönem çok da alay edilmişti bir çocuk için o kadar para verdiğimiz için. Emre çok da iyi performans sergiledi, yurtdışına da gitti. Türkiye'ye dönmeden önce de menajeri beni aradı. O dönem bizde para sıkıntısı vardı. Emre'nin aldığı rakam çok yukarıdaydı. Bu nedenle almadık. Hakan Şükür Galatasaray'dan başka takımda oynamaz, Arda da öyle."