BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.389,47
HABER /  POLİTİKA

MHP'nin tavrı Şahin'i fena kızdırdı

Meclis Başkanı Şahin ile MHP arasında dün gece restleşme vardı. Şahin'in kızınca MHP'liler protesto etti.

Abone ol

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, konuşması sırasında konu dışına çıktığı gerekçesiyle MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın sözünü keserek, mikrofonu kapattı. MHP'li milletvekilleri bu kararı, sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin, Anayasa Mahkemesinin yapısına ilişkin düzenlemeler içeren 17. maddesi üzerine yapılan oturum gergin geçti.

ŞANDIR SÖZÜ AÇILIMA GETİRİNCE

Daha sonra kürsüye gelen MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Demokratik açılım, kardeşlik ve milli birlik projesi'' olarak adlandırdığı projeyi, başından beri ''yıkım projesi'' olarak adlandırdıklarını söyledi. Şandır, bu projenin, ileride ülkeyi yıkmaya götüreceğini söylediklerini belirtti.

TBMM Başkanı Şahin, Şandır'ı konu dışına çıktığı gerekçesiyle uyardı. Konuşmasına devam etmesi üzerine Şahin, Şandır'ın sözünü kesti ve mikrofonu kapatarak yerine geçmesini istedi.

MHP'li milletvekilleri, sıra kapaklarına vurarak Şahin'in bu tutumunu protesto etti. Tartışmanın uzaması üzerine, Şahin birleşime ara verdi.

BU KÜRSÜ MİLLETİN SESİ

Verilen aradan sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Şandır'ın kürsüde konuşmasını kestiği için TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in tutumu hakkında usul tartışması açılmasını istedi. Vural, ''Bu kürsü milletin kürsüsü, milletin sesini kesemezsiniz'' diye konuştu.

Şahin, iyiniyetinin suistimal edilmesi ve konu hakkında konuşulmaması yüzünden Şandır'ın sözünü kestiğini ifade etti.

Şandır, Şahin'in tutumu aleyhinde yaptığı konuşmada, ''Bana, 'güvenimi suistimal etti' ithamında bulunmaya hakkınız yok. Cümlemin ortasında sözümü kestiniz. Sabahtan beri tarafsız olmamakla suçlanıyorsunuz. Yorulduğunuzu biliyoruz ama bunun sorumlusu MHP değil, AKP Grubu'' görüşünü savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da tutumun lehinde yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinin, Anayasa ve İçtüzüğe uygun devam ettiğini ifade etti.

KAMER GENÇ ŞAHİN'E YÜKLENDİ

Şahin'in tutumu aleyhinde söz alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Meclis Başkanlarının, çok istisnai zamanlarda Meclisi yönettiğini, Şahin'in ise ''ısrarla Meclisi yönetmeye çalıştığını'' ileri sürdü.

Genç, ''Mehmet Ali Bey, Meclisi yönetme kapasitesine sahip değil, vallahi de değil, billahi de değil'' dedi.

OYLAMAYA KATILIN

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise lehte yaptığı konuşmada, gizli oylamalar yapılırken, hiç oy kullanmayanların, gizli oy hakkında fikir beyan ettiklerini belirterek, ''Gizli oylamanın nasıl yapıldığı hakkında fikir edinmek istiyorsanız, geliniz, milletin size verdiği vekaleti yerine getirin ve oylamaya katılın. Şu kabinler içinde, içinizden geçtiği gibi oy kullanınız'' diye konuştu.

Bu arada, konuşmacılar, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un vefatından duydukları üzüntüyü dile getirerek, ailesine başsağlığı diledi.