BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  POLİTİKA

Başkomutanın koruması kaçak çıktı

Polislerin askerlikten muafiyeti planından, Anayasa’ya göre Başkomutan olan, Cumhurbaşkanı Gül’ün koruma müdürü de yararlanacak.

Abone ol

İçişleri Bakanlığının polislere askerlik muafiyeti getirme planından, Anayasa’ya göre Başkomutan olan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün henüz askerlik görevini yapmamış olan koruma müdürü de yararlanacak.

Gül’ün koruma müdürü Osman Çangal’ın durumunu ilk olarak CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, TBMM’deki Cumhurbaşkanlığı bütçe görüşmelerinde dile getirmişti.

Çangal’ın askerlik yapmadığını söyleyen İnce, “Koruma müdürü, rütbesi tutmadığı ve emniyet amiri olduğu için, vekaleten bu görevde bulunuyor. Başkomutanın koruma müdürü, neden askere gitmiyor?” demişti.

GÜL'ÜN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDA GÖREVE  BAŞLADI

Emniyet Amiri Çangal, Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemde göreve geldi. Gül Cumhurbaşkanı olunca da Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdür vekilliğine atandı. Çangal halen bu görevi sürdürürken, askerliğine ilişkin durumu CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman’ın da tepkisine neden oldu.

AYRIMCILIK OLMAZ

Toplumda ayrımcılık içeren bir uygulamanın kabul edilemeyeceğini belirten Arıtman, “Diğer okul mezunları askerlik yapsın, polisler yapmasın diye bir uygulama yapılmaması gerekir” diye konuştu. CHP’li Arıtman; Gül’ün koruma müdürü Çangal’ın askerliğine ilişkin ise şunları söyledi:

“Bu da kabul edilemez. Cumhurbaşkanının etrafında ne yazık ki  gerekli prosedürü tamamlamamış çok sayıda insan var. Anayasa Mahkemesi üyeliğine, hülle ile 31 günlük bürokratı atadılar. Cumhurbaşkanı ne yazık ki cumhurun başkanı değil. Liyakat değil, sadakat kültürüyle yapıldığı için bu böyledir. AKP döneminde kendi yandaşları için pek çok örneğini gördük. Özel uygulamaların yapıldığını, yapılmaya çalışıldığını gördük. Bu da onlardan sadece biridir.”