BIST 10.244
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.392,25
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Avatar'ın DVD'si ilk gün 4 milyon sattı

James Cameron'un 3 Oscar ödüllü filmi Avatar’ın DVD ve Blue-Ray satışları ilk günde 4 milyon adede ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

Abone ol

James Cameron’un Oscar ödüllü filmi Avatar’ın DVD ve Blue-Ray satış rakamı ilk günde 4 milyon adede ulaşarak sinema sektöründe yeni bir rekor kırdı.

22 Nisan’da tüm dünyada aynı anda satışa çıkarılan film ABD’deki 1 milyon 800 bin Blue-Ray satışıyla, Batman Dark Night’ın 600 binlik ilk gün satış rekorunu yerle bir etti.

BONUS MATERYAL YOK

Diğer Hollywood yapımı DVD ve Blue-Ray disklerin aksine Avatar’da film ekstraları, sahne arkası görüntüleri ve fotoğraf galerisi seçeneklerine özellikle yer verilmedi böylece disk üzerindeki tüm alan daha yüksek görüntü ve ses kalitesi iletmek amacıyla kullanıldı.

Filmin 3D kopyasının bir sene daha piyasaya çıkartılmayacağını belirten yönetmen Cameron, “DVD hazırlandıktan sonra normal kalitede bir Blue-Ray görüntünün yaratılması 2 hafta sürüyor. Biz ise daha üstün bir ses ve görüntü kalitesi yaratmak için bu ince çalışmayı 6 haftaya çıkardık” dedi.