BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.436,24
HABER /  POLİTİKA

MHP'nin referandum kampanyası belli oldu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin 16 Nisan referandumu için belirlediği kampanya stratejisini açıkladı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yürütecekleri kampanyanın detaylarını açıkladı.

MHP'nin seçim kamapyasının detayları belli oldu. "Bu ülke için bir yeminimiz var, vazgeçilemez" sloganıyla kampanyayı yürütecek olan MHP, ağırlıklı olarak salon toplantıları düzenleyecek; ancak 8 kentte de miting yapacak.

REFERANDUM İÇİN ÜÇ ŞARKI BESTELENDİ

MHP'nin referandum kampanyası için 3 de müzik parçası bestelendi: "Türkiye İçin Evet", "Yeminim Var", "Şimdi Evet Haydi Türkiye".

EVET DEMEK İÇİN İKİ ANA SEBEP VAR 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP'nin anayasa değişikliğine 'evet' demesinin iki ana sebebi vardır. Biri, MHP'nin 48 yıllık mücadelesinde milletin bekası için bütün varlığını ortaya koyacağına dair ettiği yemin, diğeri de 15 Temmuz'da ortaya çıkan diriliş ve silkiniş hamlesiyle 7 Ağustos'ta billurlaşan Yenikapı Ruhu'nun sürdürülmesi zaruretidir." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, halk oylaması sürecinde yürütülecek kampanya çalışmalarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, MHP'de kampanya çalışmalarının erken başlatıldığını, 2016 yılı Kasım ayından itibaren siyasi gelişmeler hakkında teşkilat mensuplarını ve seçmenleri bilgilendirme amacıyla kapalı salon toplantıları gerçekleştirildiğini belirtti.

                    

MHP'de mitingler kadar salon toplantılarının da önemsendiğinin altını çizen Yalçın, "Çünkü bu sayede partimizin yetkili kurullarında çalışan arkadaşlarımız, partililerimiz ve teşkilat mensuplarıyla yakından temasa geçilmekte, sebep ve gerekçeleriyle birlikte MHP'nin tutumunu ayrıntılı olarak anlatma fırsatı bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yalçın, MHP tarafından kampanya sürecinde açık hava toplantıları da düzenleyeceğini ve bunların yer ve tarihlerinin şu şekilde olacağını bildirdi:

"18 Mart-Elazığ, 24 Mart-Bursa, 25 Mart-Kayseri, 26 Mart-Erzurum, 1 Nisan-Sakarya, 2 Nisan-Ordu, 7 Nisan-Afyon, 8 Nisan-Antalya, 9 Nisan- İstanbul. Ayrıca merhum Başbuğumuz Alpaslan Türkeş'in vefatının seneyi devriyesi olan 4 Nisan 2017 tarihinde Ankara'da anma toplantısı düzenlenecektir."