BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  POLİTİKA

FETÖ elebaşının Kanada'ya kaçacağı iddiası Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ elebaşının Kanada'ya kaçacağı iddialarına ilişkin ciddi bir duyum olmadığını söyledi.

Abone ol

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Kanada'da çiftlik aldığı ve oraya kaçağı iddialarına ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Neticede Kanada bizim Pensilvanya ile ilgili düşüncelerimizi biliyor. Bizler gerekli olan bilgileri aktardık. Şu an itibarıyla bu iddiayla ilgili ciddi bir duyum yok. Olursa, kendileriyle de üst düzey görüşürüz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ziyareti sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan FETÖ elebaşının Kanada'ya kaçacağı iddiaları için neler söyledi?

"Bu tür haberleri bizler de duyuyoruz. Pensilvanya’daki çiftliğin macerası malum. Kanada o tür bir başvuruya olumlu cevap verir mi bilmiyorum. Neticede Kanada bizim Pensilvanya ile ilgili düşüncelerimizi biliyor. Bizler gerekli olan bilgileri aktardık. Şu an itibarıyla bu iddiayla ilgili ciddi bir duyum yok. Olursa, kendileriyle de üst düzey görüşürüz. Şu an için gündemde olan sadece Adalet Bakanlığımızın, Dışişleri  Bakanlığımızın ve avukat arkadaşlarımızın ABD makamları nezdindeki girişimleridir. Sürekli olarak dosyalar gönderiliyor. Temenni ederiz ki netice almaya başlarız."

Son referandum anketleri ne diyor Erdoğan'dan son dakika açıklama

Hürriyet'in 'Karargah Rahatsız' haberine Erdoğan'dan yeni açıklama

Münbiç kararı ne? YPG'yi zıplatan Erdoğan açıklaması