BIST 9.975
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.435,69
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım'dan ABD'ye YPG uyarısı! Ya Türkiye'yle ya da...

Başbakan Binali Yıldırım Münbiç operasyonu için YPG önerisinde bulunan ABD'yi uyardı. Yıldırım; ''Dostlarımız kiminle yola çıkacaklarına iyi karar versinler. Ya Türkiye ile ya da terör örgütleri ile yollarına devam edecekler'' dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım Ombudsmanlık Sempozyomu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Münbiç operasyonu için YPG teklifinde bulunan ABD'yi uyarmayı da ihmal etmedi.İşte o konuşmadan satır başları

YPG PYD GİBİ İSİMLERLE YENİ ARAYIŞ İÇİNE GİRDİLER

Türkiye terörle mücadelede çok fazla tecrübe kazanmış, bunun acılarını derin bir şekilde yaşamış bir ülkedir. Şimdi Suriye'de YPG, PYD gibi isimlerle yeni bir arayış içerisinde, yeni bir mevzi kazanma yollarını denemektedirler. Hangi ad altında olursa olsunlar, biz bunları iyi tanırız.

YA TERÖR ÖRGÜTLERİ YA DA TÜRKİYE

Dostlarımız iş tutarken bir kere değil 10 kere düşünmeliler. Kiminle yola çıkacaklarına iyi karar versinler. Ya Türkiye ile ya da terör örgütleri ile yollarına devam edecekler.

Suriye ve Irak'ta yaşanan oterite boşluğundan dolayı ülkemizde 3 milyon mülteciyi misafir ediyoruz. Türkiye kıt imkanları ile ekmeğini, aşını paylaşarak misafir ettiği, ev sahipliği yaptığı mültecilere ev sahipliğinin en güzel örneğini gösteriyor. Onlara evlerinin çok uzağında evlerinin sıcaklığını veriyor. Bu bizim geleneğimizin gereğidir. Bunu kimseye yaranmak için yapmıyoruz, herhangi bir hesap içinde değiliz.

DURUMU GÖRMEZDEN GELMEK BİR SORUNU ÇÖZMEZ

Türkiye'ye heyetler geliyor. Sırtımızı sıvazlıyorlar, çok iyi işler yaptınız diyorlar. Kardeşim biraz da siz yük alın dediğimizde ortada kimseyi görmüyoruz.Bu büyük problemi görmezden gelmek hiç bir sorunu çözmez. Sorunun kaynağı, adaletsizliktir, sevgisizliktir.

DAEŞ'LE MÜCADELE EDEN TEK ÜLKE TÜRKİYE

DAEŞ diye bir terör örgütü var. El-Kaide'den sonra ortaya çıktı. Kutsal dinimizi istismar eden bu alçak örgütle dünya mücadele ediyormuş gibi görünüyor ancak gerçekte mücadele eden tek ülke Türkiye'dir.