BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MHP'nin itirazı sonrası AK Parti de Kırklareli'nde itirazda bulundu

Kesin olmayan sonuçlara göre bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun 248 oyla seçimi kazandığı Kırklareli'nde Cumhur İttifakı adayı MHP'li Derya Bulut, sandıkların yeniden sayılmasını talep ettiklerini belirtti.

Abone ol

Geçtiğimiz gün MHP'nin seçim sonuçlarına itirazda bulunduğu Kırklareli'nde bugün de AK Parti itiraz dilekçesini sundu.

İtiraz sonrası Kırklareli Adliyesi önünde basın açıklamasında bulunan Derya Bulut, sayımlarda yanlış yapıldığı yönündeki sandık müşahitlerinden gelen bildirimler doğrultusunda hakkını aramaya karar verdiğini söyledi.

Bazı sandıklarda mührün yanlış yere basıldığı yönündeki itirazlarının kabul gördüğünü aktaran Bulut, bazılarında ise kabul görmediğini ve yanlış oyların geçerli sayıldığını ileri sürdü.

Ortada çok ciddi bir muammanın bulunduğunu ifade eden Derya Bulut, şunları kaydetti:

"Bundan sonra artık ilçe seçim kurulumuzun vereceği kararın hep beraber takipçisi olacağız. Onların alacağı her karar bizim başımızın üstünde. Kanuna en ufak bir itirazımız olamaz. Bizim talebimiz 170 sandığın tek tek açılması, tek tek tüm oyların sayılması. Bundan sonra hukuk ne derse boynumuz kıldan ince. Hepimiz için hayırlısı neyse onun olmasını temenni ediyorum. Şayet 'hukuk hayır biz oyları tekrar saymıyoruz’ derse başımızın üstüne. Saydı orada bizim lehimize sonuç çıkmazsa bize yakışan kazanan adayımızı tebrik edip başarılar dileyeceğiz. "

BU FOTO GALERİYE BAKIN
AK Parti ve MHP birçok il ve ilçede seçim sonucuna itiraz etti oylar yeniden sayılıyor
Foto Galeri AK Parti ve MHP birçok il ve ilçede seçim sonucuna itiraz etti oylar yeniden sayılıyor Galeriye Gözat