BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.397,55
HABER /  GÜNCEL

MHPnin en rahat adayı

Beypazarı’nın MHP’li adayı Cengiz Özalp, neredeyse seçim sonucu kesin gibi olan bir aday. Oy oranı iddiası ise yüzde 60!

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Beypazarı Ankara’nın en marka ve gözde ilçesi. Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanlığı’nın MHP’li adayı Mansur Yavaş’ın; başarılı iki dönemlik başkanlığı ile marka ilçe yaptığı Beypazarı’nda MHP’nin 29 Mart adayı Cengiz Özalp, rahat bir seçim geçirecek. ‘Önceki dönemin devamı’ sloganıyla şimdiden Beypazarı’ndaki seçimleri neredeyse garantileyen Özalp’in derdi seçim kazanmak değil, seçim sonrası, Beypazarı’nın mevcut gelişmişliğini daha ileri götürmek. Çünkü, çıta çok yüksek…

Özalp ile bu ‘devam icraatların’ neler olacağını konuştuk.

ÇITA YÜKSEK

ZÜBEYİR KINDIRA:
Mansur Yavaş Başkan Beypazarı’ndan hizmet çıtasını yükseltti. Yeni başkan bu çıtanın da üstünde olmak zorunda. Siz seçilirseniz, bu süreci nasıl devam ettireceksiniz?

CENGİZ ÖZALP:
Gerçekten de Beypazarı’nda hizmet çok çıtası yüksek. Beypazarı marka bir ilçe. Ve bu hizmet süreci devam ettirilmeli. Bugüne kadar 1000’den fazla belediye başkanı Beypazarı’nı ziyaret edip, yapılanları yerinde inceledi, kendi ilçelerine neler yapabilecekleri konusunda bilgi alıp, Beypazarı’nı örnek aldı. Beypazarı’ndaki projeler, hizmetler arttırılarak devam ettirilmeli. Ben de bu projelerin devam ettirilebilmesi için sayın Mansur Yavaş’tan sonra Beypazarı halkının vefa gösterip, bana teveccüh edeceğinden eminim.

ZATEN HEP VARDIM

ZK:
Neden siz?

CÖ:
Çünkü, ben zaten sürecin hep içindeydim. Bu hizmetler planlanırken, yapılırken Mansur Yavaş’ın yanındaydım. 1999 yılında turizm hamlesi ile başlayan bu hizmet sürecini sayın Başkan ile birlikte başlattık. İlk dönem meclis üyesi olarak hizmetlerin planlanması, hazırlanması ve yürütülmesinde hep vardım. Sürecin tüm detaylarını biliyorum. 99 yılında Ticaret Odası Başkanlığı görevine başlayıncaya kadar belediye içindeydim. Beni adaylığa layık görmelerinde de zaten bu sürecin içinde bulunmamam da etkili oldu. Konuları biliyorum, sorunları da biliyorum. Kaldı ki, Başkanın başlattığı, planladığı ve henüz icraata geçirilmeye zaman bulunamayan projeleri de biliyorum. Fazla zorlanmadan bu icraatları yapabileceğim. Alacağım bayrağı Beypazarlılar ile birlikte daha da yukarı çıkaracağımdan eminim.

Özalp'in Beypazarı'ndaki iddiası yüzde 60! Ayrıntılar haberin devamında...

[PAGE]

YÜZDE 60 ALIRIM

ZK: Seçim sonuçları ile ilgili Beypazarlılar net konuşuyorlar. Siz de net konuşuyorsunuz. Bir anket yaptınız mı? Nedir alacağınız oy oranı?

CÖ:
Sayın Mansur Yavaş, yüzde 55 oy ile seçilmişti. Hizmetler sonrası benim en az yüzde 60 oy alacağımı tahmin ediyoruz. Bir anket yaptırmadık ama rakiplerimizin yaptırdığı anketlerde bile kazanacağımız kesin olarak görülüyor. Bu nedenle biz oy oranı , anket gibi konulardan çok , işbaşına gelince neler yapacağımız ile ilgili çalışmalara daha fazla ağırlık veriyoruz.

ÖĞRENCİ KENTİ

ZK:
Peki o zaman iş başına gelince neler yapacağınızı konuşalım…

CÖ:
Öncelikle Beypazarı’na iki yöne üniversite kampusü projemiz var. Biz bu projeye ‘Öğrenci kenti Projesi’ ardını verdik. Beypazarı’ndaki ekonomik ve sosyal yaşantıya büyük katkıları olacak biri Ankara Üniversitesi diğeri de bir vakıf Üniversitesi olmak üzere iki üniversite ile birlikte yeni çehremiz oluşturulacak. Yaklaşık 5 bin öğrencinin eğitim göreceği bu kampüslerin doğrudan ya da dolaylı olarak yaratacağı iş güçü artan işsizlikle mücadelede halkımıza sunacağımız en büyük çözüm önerisi olacaktır. 5 bin öğrenci ile taşımadan, eğlence ve yiyecek sektörüne kadar bir çok alanda hizmet sunmak gerekecek. Bu da Beypazarlılar için, beypazarlı esnaf ve gençler için yeni iş imkanları demektir. Daha şimdiden hazırlık yapan hemşerilerim var.

ZK: Bu proje ne aşamada?

CÖ:
Aslında son aşamada denilebilir. Bahar aylarında start verilecek. Araziler hazır. Üniversite yönetimleri ile anlaşmalar tamamlandı. Sorun yaşanmadan bu proje hayata geçecek. Hem de hemen.

ZK: Peki başka?

CÖ:
Birbiri ile bağlantılı iki projemiz var. Termal Sağlık Kenti ve Sivil Havaalanı projeleri. Dev bir yatırım olan Jeotermal Enerji Projesi Beypazarı’nın çehresini değiştirecek bir proje. Beypazarı’nda ekonomik ve sosyal açıdan büyük gelişme sağlayacak bu proje kapsamında kurulacak 1000 konutluk 2 bin yatak kapasiteli devre mülkler, oteller ve kaplıcalarla dünyanın sayılı sağlık merkezleri arasında yerimizi alacağız. Bu projenin temel hedefi dış turizme hitap etmek olduğu için yurt dışından özellikle Avrupa’dan gelecek turistler için ulaşım önemli olduğu için; sivil havaalanı projesini de devreye soktuk. Küçük uçakların kullanabileceği bir sivil havaalanı yapımı için de her türlü alt yapı projesi hazır. Termal tesisler ile eş zamanlı olarak bu proje de hayata geçecek.

ZK: Ama zaten Beypazarı’na yakın Kızılcahamam ve Ayaş kaplıcaları var. Bunlarla bir rekabet de söz konusu olacak galiba?

CÖ:
Evet etrafımız jeotermal açıdan zengin. Bizim zaten jeotermal tesislerimiz de var. Ama şimdi açılan jeotermal kuyularının ağzını kapatıp, bu büyük projenin hayata geçmesi için alt yapı çalışması yaptık. Bizim projemiz dünya çapında, büyük bir proje. Bir sağlık kenti haline getirilecek Beypazarı. Bu açıdan Kızılcahamam ve Ayaş’tan farklı bir yapısı olacak.

Beypazarı'na 40 yeni proje. Haberin devamında...

[PAGE]

40’DAN FAZLA PROJE

ZK: Beypazarı’nın belediyeciliğin A’sı B’si olarak bilinen temel hizmetlerinde bir sorun var mı? Başka projeleriniz var mı?

CÖ:
Aslına bakarsanız 40’a yakın projemiz var. Ama bunların bir çoğu zaten dediğiniz gibi belediyeciliğin zorunlu kıldığı hizmetler. Yani yeni parklar, eğlence, spor ve kültür salon ve alanları ile ilgili. Ve hepsi de ayakları yere basan, yapılabilir ve de bir çoğunun alt yapısı zaten hazır olan hizmetler. Bunları saymaya bile gerek yok. Hepsini hemen yapacağız. Ancak bahsedilmesi gereken bir büyük proje; ileride Beypazarı’nın ihtiyacı olacağı hesaplanan içme suyu ile ilgili projesi. Bu proje hayata geçmezse, Beypazarı da ilerleyen yıllarda su sıkıntısı yaşayabilir. Bunun önüne geçmek için biz, İçme Suyu Gölet Projesi’ni hazırladık.

GÖLET

Yüzey sularının toplanarak, ilçe su ihtiyacının karşılanması ve yer altı su kaynaklarının tüketilmeden gelecek nesillere taşınması amacıyla bu projeyi hazırladık. Karcıkaya mevkiinde, yeri belli ve hazır bir alanda yapılacak gölette kış aylarında boşa akıp giden kar ve yağmur suları toplanarak hem tarımsal sulamada hem de yer altı suları beslemesinde kullanılacak. Gölet çevresi de piknik alanı olarak düzenlenerek halkımızın hizmetine sunulacak.

ORMANLA SINIR

ZK:
Sayın Özalp, teşekkür ederim. Ekleyeceğiniz bir mesajınız var mı?

CÖ:
Ben teşekkür ederim. Ancak bir konu var. Çok önem verdiğim bir konu. Bizim kentlerimiz gri binalarla, yayılıp giden beton yapılarla her geçen gün kötü, çirkin ve estetikten uzak bir görüntüye dönüşüyor. Bunun temelinde de rant elde etme düşüncesi var. Ben Beypazarı’nı bu tür bir çirkinlikten uzak tutmak istiyorum. Bu nedenle bir çanak içinde yer alan Beypazarı’nın etrafını ormanlık alanlarla çevireceğim. Ormanlık alanlarda yapılaşmaya da izin vermeyeceğim. Bu şekilde hem rant kaygısıyla çirkin yapılaşma önlenecek hem hava kirliliği ortadan kalkacak hem de yemyeşil, kartpostal görüntüsü tadında bir Beypazarı oluşacak…

-------------------

ÖZALP KİMDİR

1954 yılında Beypazarı’nda dünyaya gelen Cengiz Özalp; ilk ve ortaokulu Beypazarı’nda, lise öğrenimi ise Ankara’da tamamladıktan sonra Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümünden mezun oldu.1972 yılında ticarete atılan Cengiz Özalp, 1977-1985 yılları arasında Beypazarı’nda muhasebecilik yaptı. 1999-2004 yılları arasında Beypazarı Belediyesi Meclis üyeliği yapan Özalp; 1999 yılından bu yana sürdürdüğü Beypazarı Ticaret Odası Başkanlığı görevi süresince birçok başarılı projeye imza attı.
Beypazarı’nda saygın bir ticaret hayatı sürdüren Cengiz Özalp, Beypazarı’nı daha ileriye taşımak ve memleketine daha iyi hizmet etmek amacıyla 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Beypazarı Belediye Başkan Adayı oldu.