BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Her mahalleye bir tecavüz timi!

Tecavüz olaylarının sayısı artınca çareyi her mahalleye bir tecavüz timi koymakta buldular. Amabu kez de iş çığrından çıktı.

Abone ol

İtalya'da ardı ardına yaşanan tecavüz vakalarıyla mücadele yöntemleri, yabancı düşmanı saldırılara dönüştü. Roma'da tecavüz zanlısı olduğu gerekçesiyle dört Romen feci şekilde dövüldü.

İtalyan polisi geçtiğimiz pazar gecesi sabaha karşı bir grup kar maskeli saldırganın bir Pakistanlı tarafından işletilen kebapçı dükkânına girerek içeride bulunan dört Romeni feci halde dövdüğünü duyurdu. Dövülen Romenlerden ikisi aldıkları darbelerin etkisiyle hastaneye kaldırıldı. Saldırganlar olay yerinden polis gelmeden kaçmayı başardı. Deutsche Welle Radyosu'nun haberine göre, hafta sonunda İtalya'da meydan gelen tecavüz olayları ülkede endişe ve öfkeyle karşılanmıştı.

Roma'da 14 yaşındaki bir kız cumartesi günü erkek arkadaşıyla gezintiye çıktığı sırada iki kişinin tecavüzüne uğradı. Genç kız ve arkadaşı polise verdikleri ifadelerinde, tecavüzcülerin Doğu Avrupa kökenli olduklarını söyledi. Bologna kentinde de Tunus kökenli bir kişi 15 yaşındaki bir kıza tecavüz suçundan tutuklandı. Milano polisiyse 21 yaşındaki bir Bolivyalı kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle bir Kuzey Afrikalıyı arıyor.

Bu arada Başbakan Silvio Berlusconi hükümeti, cinsel suçluların daha iyi denetlenmesine ilişkin yeni bir yasa tasarısı hazırlığında olunduğunu duyurdu. İtalyan basınına göre bu yasayla yeni tecavüz vakalarını engellemek için mahallelerde silahsız, sivil korucu ekipleri oluşturulacak.

İtalya'da bürokrasinin azaltılmasından sorumlu Bakan Roberto Calderoli ise, cinsel suçluların hadım edilmesini istemişti.

Avrupa ülkeleri arasında Fransa ve Çek Cumhuriyeti tecavüz hükümlülerine hadım cezası uyguluyor.