BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tekinden dobra açıklama!

CHP'de sabah bir deprem yaşandı. Sonra el ele birlik mesajı verildi. Gürsel Tekin kendisini çileden çıkaranları da anlattı;

Abone ol

CHP'de yaşanan krizin ardından Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ve Alper Ünlü basının karşısına geçti. "Birlik beraberlik" mesajı verdi ve "yola devam" dedi.

Sabah saatlerinde İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in istifa ettiği haberleri siyaset dünyasına bomba gibi düşmüştü. Ardından Tekin'in istifasını geri aldığı öğrenildi. Tekin'in "belediye meclis üyeleri seçimi" nedeniyle rest çektiği söylentiler arasındaydı.

Az önce kameralar karşısına geçen üçlü bu iddialara açıklık getirdi. Önce Kılıçdaroğlu başladı ve "Sizin karşınıza çıktığımzda bu üçlü çok güçlü demiştik. Şimde de aynı sözün arkasındayız. Bu üçlü çok güçlü." dedi ve ardından sözü Tekin'e bıraktı.

BAZI BELEDİYE BAŞKANLARI BENİ ÇİLEDEN ÇIKARDI

Tekin kendisini istifa noktasına getiren durumu şöyle açıkladı:

"Ben örgütüm olmadan hiçim. Bazı yerlerde bazı belediye başkan adaylarının örgütü yok sayması beni çileden çıkardı. Ben CHP il başkanı olarak önce örgütümü ciddiye alırım. Tabii ki belediye başkanları da benim başımın tacıdır. Ama bazı belediye başkanlarının üzerimeze baskısı beni bu noktaya getirdi. Kimse örgütümü yok sayamaz. Tüm bu olumsuz çabalara rağmen İstanbul'u almak için Kılıçdaroğlu ile omuz omuza çalışacağım."