BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.480,12
HABER /  POLİTİKA

MHPli Ayhandan korkutan uyarı

Ünlü iş adamlarına intihar ettiren kriz, Denizli'de yürek burkuyor. MHP'li Ayhan, öyle bir uyarı yaptı ki düşürdürücü...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti'nin uyguladığı politikalar sonucu Denizli'de ekonomik ve sosyal alanda sorunlar yaşandığını ileri sürerek, "Denizli ekonomik ve sosyal anlamda yanıyor, önlem alınmazsa bu ilde sosyal patlama yaşanacak." dedi.

Denizli parti binasında basın toplantısı düzenleyen Ayhan, yaşadığı
sıkıntılar nedeniyle intihar ettiği ileri sürülen Osman Nuri Sözkesen'in kaybından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Denizli'nin ekonomik ve sosyal anlamda zorluklarla karşılaştığı hususunda yıllardır uyardıklarını ifade eden Ayhan, "AK Parti Denizli'yi maalesef yedi bitirdi. Bugün gelinen noktada Denizli'de ihracat yüzde 30 düşerken, işsiz sayısı 30 bini aşmış, şehirde yaşayanların dörtte birinin geliri azalırken, dörtte üçü geçim sıkıntısı çeker hale gelmiş." dedi.

Denizli'de önceden kiralık ev aranırken, ev sahiplerinin kiracı arar konuma geldiğini ileri süren Ayhan, "Hacizler, kredi borcu takipleri had safhaya ulaşmış, boşanmalarda büyük oranda artmış, Sivil Toplum Kuruluşları birbirine düşürülmüş, Devlet memurlarına zulüm yapılmış, vergiler ödenemez hale gelmiş, işadamları baskı ve tehditle yıldırılmaya çalışılmaktadır. Bugün gerçekten Denizli'de bıçak kemiğe dayanmış ve sosyal patlamanın eşiğine getirilmiştir." diye konuştu.

Ekonomik ve sosyal alanda yaşanan büyük sıkıntılar sebebiyle halkın depresyona girdiğini iddia eden Ayhan, "Denizli Devlet Hastanesinin
yaptığı resmi açıklamaya göre depresyon ilacı kullanımı son 2 yılda 14
milyon kutudan, 27 milyon kutuya çıkmış. Bu devletin resmi rakamıdır. Bu rakam toplumda depresyonun hızla yayıldığına işaret ediyor. Tüm bunlara baktığımızda Denizli'de durumun giderek kötüye gittiğini, ekonomik ve sosyal alanda çok büyük sıkıntılar olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de insanların geçim ve gelecek kaygıları yaşarken, yaşanan sorunlara çözüm bulması gereken iktidarın, muhtevası belli olmayan bir açılım derdinde olduğunu ileri süren Ayhan, şunları söyledi: "Hükümet, son zamanlarda önce Kürt açılımı, sonra demokratik açılım, daha sonra da Azerbaycan'lı kardeşlerimizi üzecek Ermeni açılımı yapmanın peşinde. Bakın önümüzdeki günlerde ekonomik açılım yapacaklar ve vergiler yüzde 18 artacak. Hükümet, tüm bunlara bakmadan, uyguladıkları yanlış politikalar sonucu zor duruma düşen Denizlili işadamlarını, işçilerini beceriksizlikle suçluyor. Kimse kendi beceriksizliklerini Denizli'ye mal etmeye kalkmasın."