BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.403,54
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li vekilin postal ve kışla sevgisi

Bedelli askerlik tasarına ilişkin tartışmalara katılan MHP'li vekil Özcan, Yeniçeri askerlikle ilgili düşüncelerini aktardı.

Abone ol

Bedelli askerliğe ilişkin tasarı konusunda, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, kışla ve postal giymenin önemini anlattı:

''Kışladan içeri giremeyen insanlar bu eksikliği her zaman hissedeceklerdir. Hiç postal giymemeyi doğru bulmadım.''

Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bedelli askerlikle ilgili tasarıdan yararlanacaklar için belirlenen yaşın 35'in üzerinde olmasını beklediğini belirtti. Yeniçeri, ''Vatan hizmetinin bedeli olmaz. Ancak zaruri durumda böyle bir uygulamaya başvurulmalı. Türkiye'de her ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya gelindiğinde, 'Bedelli' adı altında bir finansman kaynağı düşünülmemeli'' dedi.

ASKERLİK YAPMAK ADAM OLMAKLA EŞİT TUTULUYOR

Yeniçeri, eskiden askerlik yapmanın adam olmakla eşit tutulduğunu ve özürlülerin bile o üniformaya duydukları saygıdan bir gün bile olsa asker olmak istediğini ifade eden Yeniçeri, ''Onun için kışladan içeri giremeyen insanlar bu eksikliği her zaman hissedeceklerdir. Hiç postal giymemeyi doğru bulmadım'' değerlendirmesinde bulundu.

Odatv davasının tutuklu sanığı Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruya Yeniçeri, ''İnsanların hapishanede yargılanmadan, hakim karşısına çıkmadan ölmelerinin normal olmadığını düşünüyorum. Ölmeden önce hakim karşısına çıkarılmalıydı. Ölümü, hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde irdelemeye tabi tutulmalı'' yanıtını verdi.

Yeniçeri, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın genel kurulda sarf ettiği sözlere ilişkin soru üzerine de ''Böyle bir sözcük ağzından çıktıktan sonra Sağlam'ın orada oturmaması ve istifa etmesi gerekir'' dedi.