BIST 11.061
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.499,61
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Toskay gazeteci ile tartıştı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay ekonomi politikasını eleştirdi. Toplantıda bir gazeteci ile tartıştı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Tunca Toskay, MYK üyesi Doğan Cansızlar, Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ile birlikte Tuna Tan Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin için aslanlar gibi kükrediğini ifade eden Toskay, ama neden Irak'ta ölen 1.5 milyon Müslüman için kükremediğini söyledi.

TOSKAY, GAZETECİ İLE TARTIŞTI

Bu konuşmadın ardından bir gazetecinin "Başbakanın başarılı işler yaptığı zaman neden alkışlamıyorsunuz" sorusuna cevap veren Toskay, "Sanırım sen bizi takip etmiyorsun. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Filistin halkı için Davos'ta one munite dediğinde bizde arkasında olduğunu ve takdir ettiğimizi açıkladık" dedi.

Bu diyaloğun ardından Toskay ile gazeteci arasında ülke gündemiyle tartışma yaşandı. Tartışma il yönetimin araya girmesiyle son buldu.

BORÇ 513 MİLYAR DOLAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tunca Toskay, Türkiye'nin ekonomi dalında Nobel ödülünü almayı hak ettiğini söyleyerek, "Türkiye'nin şuan ki borcu 513 milyar dolar" dedi.

AK Parti iktidarında oluşan ekonomik verilere dikkat çeken Toskay, "2002 yılı sonunda Türkiye'nin kamu borç stoku 221 milyar dolar seviyesindeydi. Bu borç stokunda, 2009 Ekim ayı itibariyle brüt olarak 292 milyar dolarlık artış görünüyor. Yani toplam borç 513 milyar dolar seviyesine ulaştı. AK Parti iktidarı döneminde oluşan 292 milyar dolarlık borcun yanı sıra, 45-50 milyar dolarlık bir de özelleştirme yapıldı. Bu geliri de eklerseniz, ortaya 340 milyar dolar civarında bir parasal rakam çıkıyor. Bu para nerede harcandı? Bu rakamla neler yapıldı? Nerede bunlar, yanıtını istiyoruz" diye konuştu.