BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.427,91
HABER /  POLİTİKA

MHPli Şandırın çileden çıktığı an

Genel Kurul'da Demokratik açılım beklendiği gibi geçiyor. Ağır eleştiriler ve ithamlar havada uçuştu.

Abone ol

Demokratik açılımın ön görüşmesinin yapıldığı genel kurulda tansiyon tavan yaptı.. AK Partili Avni Doğan ile Mehmet Şandır arasında "tetikçi" ve "yaltaklanma" polemiği yaşandı.

Doğan, MHP'nin verdiği önerge aleyhinde söz aldı. Doğan'ın sözleri CHP ve MHP milletvekillerini kızdırdı.

AK Parti'li Avni Doğan: Darbeleri alkışladınız

Doğan muhalefete yüklendiği konuşmasında şunlaır söyledi: "Hem Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor diyeceksiniz hem de yas günü diyeceksiniz. Bu projenin adı "Milli Projesiyse" bugün yapılmayacaksa ne zaman yapılacak... Atatürk bir yas tutma değildir... Atatürkçülük terörsiti dağdan indirmektir. Atatürkçülük çözümsüzlüğü besleyen paradigmaları ortadan kaldırmaktır. Siz "istemezük"ten başka ne bilirsiniz ki. Yapmadınız yaptırmadınız. Darbeleri alkışladınız."

Yaltaklanma suçlaması

MHP Genel Başkan yardımcısı Şandır, Doğan'ın tetikçi sözüne sataşma gerekçesiyle söz alıp kürsüden yanıt verdi. Şandır Doğan'ı liderine yaltaklanmakla suçladı. İşte Şandır'ın zenir gibi sözleri:

Geçmişini satanlar

"Biz geçmişini satarak yeni sahiplerine yaltaklanmaya ihtiyacımız olmasa gerek. Sayın hatip burada tetikçilik yapmakla suçladığı kişi ya da grubun kim olduğunu açıklama zorundasınız. Meclis'te tetikçi olan milletvekili kim? Bir yandan Victor Hügo'dan söz edecek, diğer yandan bizi hiç haddi olmadığı halde başka grubu itham ederken onun ağzıyla konuşmakla suçlayacak. Tetikçi kim bunu burada açıklayacak ya da özür dileyecek."

"Benim onurlu geçmişim var"

AK Partili Doğan sözlerine açıklık getirmek için kürsüye çıktı. Doğan, "Gruplardan birinden ısrarla sen tetikçilik yapıyorsun" diye bağırdılar. Ben de tetikçiliği kimin yaptığını biliyoruz dedim, ama MHP demedim" dedi.

Doğan kendisiyle ilgili "geçmişini biliyoruz" diyen Şandır'a ise sert çıkarak, "Benim onurlu geçmişim var. Varsa bir şey gelip açıklasın. Alnı ak yüzü temiz insanlardan biriyim" dedi.

Kemal Anadol: Hadi canım sen de

Doğan'ın sözlerine CHP'li Kemal Anadol 3 dakikalık söz alarak kürsüden cevap verdi. Anadol "Hem muhalefetin toplantıyı germemesi gibi grup başkanvekilleri tvye çıkacak sonra da birisi çıkacak CHP'ye dil uzatma cüretinde bulunacak. Böyle birşey olamaz. CHP içinde darbecileri alkışlayan bir tek milletvekili yoktur. Daha bir hafta geçti DTP bir öneri getirdi. Darbecilerle ilgili komisyon kurulsun dediler. Siz ne yaptınız? CHP'nin aleyhine oy kullandınız! Darbeci yaşıyor, 12 Eylül'ü yapanlar. Dedik ki yargılanacaklarsa önce onlar yargılansın. Başbakan sulu şaka değilse evet diyeceğiz dedi. Yetkililer inceleyecek dediniz. Hani incelemediniz. Hadi canım sen de!" diye cevap verdi.

CHP'li Kılçdaroğlu da tartışmalara katıldı. Kıılçdaroğlu "Parlamento çatısı altında hiç kimse darbeci değildir. Özür dilemesi lazım" diyerek Doğan'a çıkıştı.