BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

MHP'li milletvekiline PKK'lı suçlaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, MHP'li vekile "Öcalan'ın emir subayı" dedi!

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım’ı provokatörlere sahip çıkmakla suçlayıp, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına, Sayın Başbakanımıza ‘Omurgasız’ diyor. Bu kelimeyi söyleyen kişi terörist başının emir subayıdır” dedi.

Partisinin Adana il başkanlığının tertiplediği iftar yemeğinde konuşan Çelik, MHP’li Recai Yıldırım’a yüklendi. Şehit cenaze törenlerindeki ve Dörtyol olaylarındaki provokatörlere sahip çıkmakla suçladığı Yıldırım hakkında ağır ithamlarda da bulunan Çelik'in zehir zembelek açıklaması şöyle:

“MHP yönetimi içerisinde de Dörtyol'daki provokatörü Recai Yıldırım'dan başka savunan olmuş mudur? MHP yönetimi kongrede sağ duyulu davranmıştır ve bu provokatörü partisinden atmıştır. Bu provokatöre Türkiye Cumhuriyeti'nde sahip çıkan tek milletvekili budur. Bunu söylemekten hicap ediyorum, ama bunu söylemek zorundayım, bunu basına açık olarak yaptığı için söylemek zorundayım. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına, Sayın Başbakanımıza ‘Omurgasız’ diyor. Bu kelimeyi söyleyen kişi terörist başının emir subayıdır. Başbakana, kişiliksizlik adleten, bu yalanı, bu iftirayı yapan kişinin dağdaki teröristten hiç bir farkı yoktur. Bakın Adana’da ve bu bölgede olan olaylara dikkatinizi çekiyorum. Bugün sabrımızı taşırdılar. Bu süreç başladığı günden buyana her türlü provokasyonu yapıyorlar. Ama bugün sabrımızı taşırdılar. İftira ediyorlar, hakaret ediyorlar şehit cenazelerinde provokasyonlar yapılıyor, şehit cenazelerindeki provokasyonları engellemek isteyen emniyet güçlerinin karşısına dikilen tek MHP’li Adana’dan çıkmıştır. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekilidir. Bu tabloyu çok iyi okumamız lazım. Çünkü bu tablo göründüğünden başka şeylere işaret ediyor.”

YILDIRIM'IN SÖZLERİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, Türk-İş 4. Bölge Temsilciliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada Anayasa değişikliğiyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolunun açılacağını anlattı. Yıldırım, bu değişikliğin kapatılan Demokratik Toplam Partisinin (DTP) eski Genel Başkanı Ahmet Türk ile DTP'nin siyasi yasaklı eski milletvekili Aysel Tuğluk'un için özel olarak çıkartıldığını, bu sayede yeniden siyasete ve TBMM'ye döneceklerini öne sürdü.

Devletin tüm kurumlarının ele geçirilmeye çalışıldığını iddia eden Yıldırım, “Türkiye çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya. Yüksek yargı ele geçirilmeye çalışılıyor. AKP, Anayasa Mahkemesini ele geçirmeye çalışıyor. Emniyet teşkilatı Fetullah'ın teşkilatı, ordu da Tayyip'in ordusu haline getirilmeye çalışılıyor” demişti.

Yıldırım, referandumu boykot edeceğini bildiren kesimlerin yalan söylediğini de savunarak, BDP ile Ak Parti tabanlarının birlikte çalıştığını iddia etmişti.