BIST 10.231
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.410,72
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a KPSS'yi sordu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yüklendi, KPSS'yi sordu. İşte Kılıçdaroğlu'nun sözleri;

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddialarına ilişkin, “Birileri yürüttü soruları. Recep Bey'den ses çıkıyor mu? Allah aşkına Recep Bey bu ülkede Başbakan değil mi? Nasıl bir Başbakan bu? Sınav soruları çalınır, satılır, birilerine verilir, yandaşlara verilir, olay büyür gazetelerde günlerce yazılır çizilir. Recep Bey'den tık yok. Niye yok” dedi.

Kılıçdaroğlu, Antakya Uğur Mumcu Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde halka seslendi. Halkın iktidarını beraber kuracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hatay'dan halkın iktidarının sesi geliyor, ben değil Ankara'da oturan Recep Bey düşünsün” diye konuştu.

“BİRLEŞTİREN DEĞİL, AYIRANDIR”

Hatay'ı uygarlıkların, hoşgörünün başkenti olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın “eline pergeli, cetveli alıp insanların kafatasını ölçtüğünü” öne sürdü. Kılıçdaroğlu, “Bunlar daha düne kadar insanların inançlarını siyaset konusu yapıyorlardı. Şimdi anlaşılıyor ki o insanların inançlarını siyaset malzemesi yaptıkları dönem bitmek üzere. Şimdi de insanların kafatası üzerinden siyaset yapıyorlar. Bunlar 19. yüzyılın politikacılarıdır. Bunlar bizim aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır, bunlar sizi birleştiren değil ayıranlardır. Onun için Recep Bey'i de, ayıranları da size şikayet ediyorum” dedi.

“ONDA BENİM KARŞIMA ÇIKACAK YÜREK YOK”

Siyasete atılırken vatandaşa yalan söylemeyeceğine, halkın çıkarlarını savunacağına, işsizlik ve yolsuzlukla mücadele edeceğine söz verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu coğrafyada bir tek çocuk yatağa aç girerse kendilerinin de o gece uyumayacağını, milletin derdine derman olmak için yola çıktıklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'a bir televizyon kanalında karşılıklı tartışma teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu, “(İstediği kanalda, istediğin gazetecilerle çık karşıma, boyunun ölçüsünü al) dedim. Karşıma çıkabilir mi? Çıkamaz. Çıkabilmesi için boğazından haram lokma girmemiş olması lazım, yaptığının doğru olduğuna inanması lazım. Onda benim karşıma çıkacak yürek yoktur. Recep Bey'de o yürek yoktur” diye konuştu.

KPSS İLE İLGİLİ İDDİALAR

Konuşmasında KPSS'ye ilişkin iddialara da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bunlar bir sınav yaptılar, memur sınavı. Sınav soruları ne oldu? Birileri yürüttü soruları. Recep Bey'den ses çıkıyor mu? Allah aşkına Recep Bey bu ülkede Başbakan değil mi? Nasıl bir Başbakan bu? Sınav soruları çalınır, satılır, birilerine verilir, yandaşlara verilir, olay büyür, gazetelerde günlerce yazılır çizilir. Recep Bey'den tık yok. Niye yok? Çünkü Recep Bey bu ülkenin insanı ile uğraşmıyor. Bu ülkenin insanlarının derdi ile uğraşmıyor. Recep Bey Türkiye'nin rantına talip. CHP de Türkiye'nin sorunlarına talip. Farkımız bu.”

TV'LER NEDEN CANLI VERİYOR

Ak Parti'nin ülkede tam bir korku toplumu yaratmaya çalıştığını, referandumda “hayır” diyenleri cezalandırdığını iddia eden Kılıçdaroğlu, ancak kendilerini hiçbir gücün yıldıramayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, sözlerini “ Çünkü biz halkız. Ozanın da dediği gibi 'Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa” diye sürdürdü.
CHP iktidarında medyanın özgür kılınacağını, eleştirilere açık olunacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Başbakan konuşuyor 9 televizyon canlı veriyor. Niye? Korkuyorlar, 'Başbakan bizim de hesapları inceletir mi' diye” ifadesini kullandı.