BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li eski vekilden şok Türkeş iddiası!

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul etmesi gündeme bomba gibi düştü.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hükümeti kurma görevini alan Ahmet Davutoğlu, 11 milletvekiline geçici hükümette yer alması için davet göndermişti.

Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifine ilk ret MHP'li Tanrıkulu'dan gelmişti. Tanrıkulu'nun ardından Tekin Bingöl, Erdoğan Toprak, İlhan Kesici ve Meral Akşener de teklifi reddetmişti.
Davutoğlu'nu bakanlık teklifini kabul eden Türkeş'e MHP'den sert tepki geldi.

DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş kesin ihraç talebiyle MHP disiplin kuruluna sevkedildi.

MHP 24'üncü dönem Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut internethaber'e yaptığı açıklamada Tuğrul Türkeş'in bu tavrına inanmakta güçlük çektiğini ama bunun "bel altı" bir sebebi olduğunu söyleyerek Türkeş'in kasetle tehdit edilmiş olabileceğini iddia etti:

REZALETLE İHANET ARASINDA TERCİH YAPTI

"Tuğrul Türkeş'in yaptığının kabullenilmesi mümkün değil. Ancak bu işte bir iş var, inanmak çok zor. Sanırım açık bir yerinden yakalandı bunlara, onlar da rezalet le ihanet arasında bir tercih yapmaya zorladılar onu, İnanılır gibi değil, koca adamın düştüğü/düşürüldüğü hale bakarmısınız, Tuğrul Türkeş esir alınmıştır, çok üzüldüm.

BİZİM KATEDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR

Ama bizim katedecek çok yolumuz var,bu oyun , bu kumpas bozulacak. Hiç kimse oyuna gelmemeli, bu oyunu bozmak için partimize destek olmaya devam edilmelidir.

BELDEN AŞAĞI SİYASET YENİDEN DEVREDE

Belden aşağı siyaset yine devrede, tuzağa düşürdüğü kurbanlarını bir şekilde ekarte ediyor, hedeflerine ulaşmak için her yolu mübah gören bir zihniyet. Ancak ortalık karıştığında bunun zararını göreceklerini sanırım hesaplıyorlardır.

AVLARINI YARALI BIRAKMASINLAR

Avlarını yaralı bırakmasınlar, yoksa kendilerinin de avlanmaları kaçınılmazdır. Hiçbir soru cevapsız kalmayacaktır .

İNSANLAR KENDİ ADALETİNİ KENDİ Mİ SAĞLAYACAK

Siyaset kendi Kuralları içerisinde mertçe yapılmalıdır . Her siyasetçi bu konuda sorumludur .Siyaseti kirletmenin demokrasiye indirilen darbe olduğu unutulmamalıdır .

Kaset siyasetinin failleri bugüne kadar ortaya çıkartılmamıştır. Her kurulan tuzak yapanın yanında kar mı kalacak bu ülkede, yoksa insanlar adaleti kendileri mi sağlayacaklar, bu ateşle oynamaktır.

SİYASET DAHA ŞEFFAF OLMALI

Ülke bu zor günlerden geçerken siyasetin ve siyasetçilerin seviyeyi düşürmeme adına topluma ve demokrasiye olan sorumluluklarının gereği olan özeni göstermek zorundalar. 

Siyaset daha açık, daha net, daha şeffaf olmalı. Nasıl bir partinin içindeki milletvekillerine partinin tüzel kişiliğine rağmen birtakım tekliflerde bulunuluyor, bu durum insanlara geçmişteki Güneş Otel örneklerini hatırlatıyor. Bire bir angajmana girmek gibi siyaseten hoş olmayan tabloların ortaya çıkmasına sebebiyet veriliyor.

İKNA MI EDİLDİ, TUTSAK MI ALINDI

Tuğrul Bey nasıl ikna edildi. İkna mı edildi yoksa bütün siyasi kariyeri imha edilerek tutsak mı alındı. Her kafada şu an böyle sorular var. Bu soruların siyaseten toplumun kafasında çakılı kalması hiç hoş değil. Bu anlamda siyasetin aktörlerinin bilhassa hükümetin, Başbakanın bunlara dikkat etmesi lazım.

HERKESİN KAFASINDA AYNI SORULAR

Şimdi herkes bunu soruyor, bu adam parti kararına rağmen neden kabul etti. Silah tehdidiyle mi, şantajla mı, satın alarak mı, ihaleyle mi, mafyayla mı. Bütün kafalarda benzer sorular belirdi. Bu sorular siyasete olan güveni, insanların demokrasiye olan bağlılığını sarsar. Netice itibariyle dikta rejimlerinin ortamını hazırlar. Sanki insanlar bu ortama hazırlanıyor gibi bir durum var, bu hoş değil.

NELER OLDU?

BAHÇELİ'DEN SERT TEPKİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim kabinesine giren Tuğrul Türkeş'e tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan yaptığı açıklamada; "Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez. Vatan yürek atışıdır; korkakların eline bırakılamaz" dedi.
tuğrul-türkeş-için-devlet-bahçeli-bombalari.jpg
MHP'DE TÜRKEŞ'İN ADI SİLİNDİ
MHP Genel Merkezi'nde asansörde yer alan Türkeş yazılı plaka yerinden söküldü.

MEVLÜT KARAKAYA CANLI YAYINDA ŞOKA GİRDİ
Tuğrul Türkeş'in bakanlık teklifine 'evet' cevabı verdiğini canlı yayında öğrenen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya neye uğradığına şaşırdı.
tuğrul-türkeş-haberini-canli-yayinda-alinca.jpgDAVUTOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR TELEFONU
Tuğrul Türkeş'in teklifi kabul etmesi sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP'li vekil Tuğrul Türkeş'i telefonla aradı ve seçim hükümetinde yer alacağı için teşekkür etti.

TUĞRUL TÜRKEŞ MHP'DEN ATILIYOR
Tuğrul Türkeş için MHP jet hızıyla harekete geçti. Türkeş babasının kurucusu olduğu partiden rekor sürede atılan isim olacak.
mhp-tuğrul-türkeş-partiden-atiliyor.jpg