BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.445,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MHP'li belediyede AK Parti sürprizi

Kırıkkale'ye bağlı Hacılar Beldesi'nde 11 Mart'ta öldürülen MHP'li Başkan Memduh Bodur'un yerine Ak Parti'li bir başkan oturdu.

Abone ol

Kırıkkale'ye bağlı Hacılar Beldesi'nde 11 Mart'ta öldürülen MHP'li Başkan Memduh Bodur'un yerine Belediye Meclisi'nde yapılan oylama sonucu Ak Parti'den Erdal Erdoğan bir oy farkla yeni belediye başkanı oldu.

MHP adayı Cengiz Arslan 4 meclis üyesinin oyunu alırken, öldürülen MHP'li başkan Bodur'un 10 yıl öncesinde makam şoförlüğü ve korumalığını yapan Erdal Erdoğan, Ak Parti'li 5 meclis üyesinin oyunu alarak belediye başkanlığına seçildi.

CENTİLMENLİK ANLAŞMASI SAĞLANAMADI
Belediye Meclisi'nde bir oyla farkla başkanlık seçimini kaybeden MHP'li Cengiz Arslan yaptığı konuşmasında, "Seçimlerden önce belediye başkanlığının tekrar MHP'ye verilmesini istedik. Ancak centilmenlik anlaşması sağlanamadı. Böylece öldürülen belediye başkanımız Bodur'dan sonra Belediye Meclisi'nde oy çokluğuna ulaşan Ak Parti'li aday Erdal Erdoğan bir oy farkla seçimi kazanmış oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Hacıların sükuneti için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Hacılar'ın Ak Parti'li yeni Belediye Başkanı Erdal Erdoğan ise seçim sonrası açıklama yapmaktan kaçındı.

Seçim öncesi Kırıkkale il Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Evren yönetiminde jandarma ekiplerinin aldığı geniş kapsamlı güvenlik önlemi ise beldede halen devam ediyor.