BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  GÜNCEL

MHPli başkana azmettirici kelepçesi

Cinayet azmettiricisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan MHP'li Başkan Ali Afacan tutuklandı.

Abone ol

BİLECİK'in Osmaneli İlçesi'nde geçen yıl ‘domuz bağı' ile bağlanan 35 yaşındaki Ercan Işık'ın öldürülmesinde azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Adapazarı'nın Hanlı Beldesi Belediye Başkanı MHP'li Ali Afacan tutuklandı.

İznik Yolu'nda 2006 yılında bir tarlada cesedi bulunan ve Adapazarı'nın Hanlı Beldesinde oturan Ercan Işık'ın katil zanlıları olarak A.A. ile H.T. jandarma tarafından yakalandı. Olayda kullandıkları aracı Adapazarı'ndan kiraladıkları belirtilen 2 zanlı yargılandıkları davada Hanlı Beldesi Belediye Başkanı Ali Afacan'ın azmettirdiğini öne sürdü.

Osmaneli Sulh Ceza Mahkemesi'nce ‘cinayete azmettirmek' suçundan hakkında yakalama müzekkeresi çıkartılan Belediye Başkanı Ali Afacan, jandarma tarafından gözaltına alınarak Osmaneli'ye götürüldü. Çıkartıldığı mahkeme tarafından ‘Cinayete azmettirmek' suçundan tutuklandı.

Osmaneli- İznik yolunun Apaçtu Mevkii'nde 8 Kasım 2006 tarihinde ormanlık alanda koyun otlatan çoban çıplak halde el ve ayakları arkadan bağlanmış ceset bulmuştu. Bu cesedin yapılan incelemesinde Adapazarı Hanlı Beldesi'nde oturan Ercan Işık'e ait oldugu belirlenmişti. Konya'da dolandırıcılık suçundan sabıkası olan A.A. ve H.T. katil zanlısı olarak yakalanmıştı.