BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Bal'dan teklife sert eleştiri

Meclis'teki görüşmeler sürerken MHP grubu adına söz alan Faruk Bal, hükümeti sert bir dille eleştirdi.

Abone ol

Meclis'teki Anayasa değişiklik paketi üzerindeki görüşmeler sürüyor. MHP Grubu adına söz alan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Kürt açılımının PKK açılımı olduğunu iddia ederek, Amerika dışında başkanlık sisteminin ulaştığı tüm ülkelerde dikta rejiminin hüküm sürdüğünü iddia etti.

TBMM'deki Anayasa değişikliği muhalefet ile iktidar arasında söz düellolarının yaşanmasına neden oluyor. MHP grubu adına söz alan Konya Milletvekili Faruk Bal,  AK Parti'nin ilan ettiği ve toplumsal bir sözleşme belgesi niteliğindeki anayasa değişikliğinde, tüm söylenenlere kulak tıkandığını ifade etti.

İşte Bal'ın konuşmasından bazı satır başları;

Bekir Bozdağ ve arkadaşlarının verdiği Teklifde, bir imza rezaleti yaşanmış, bazı Milletvekillerine imzaları geri çektirilmiştir.

Ali Cengiz oyunu ile yandaş yargı ve kendine uygun anayasa yaratma niyetini bazı temel hak ve hürriyetlerin arkasına gizlemiştir. Bunları oy devşiriciliğine malzeme etmiştir.

Böylece, halk oylamasında “evet” sonucunu elde etmek için seçmene sunduğu acı “hap”ın üstünü tatlandırıcı ile kapatmıştır. Acı hap ve üstündeki tatlandırıcının birlikte referanduma sunulması, halk oylamasını düzenleyen uluslar arası belgelere ve Anayasanın özüne aykırıdır. Ayrıca AKP’nin cin fikri, oy kullanacak seçmeni ya yardan ya da serden vazgeçmeye zorlayacaktır, vicdani muhasebe kabul etmeyen bir ikilemin içine sürükleyecektir.

Seçim sürecinde kirli ve yönlendirici bilgiler ile seçmenin ilgisinden uzaklaştırmıştı. 2007 seçiminin gündemini Cumhurbaşkanlığı seçimi krizi oluşturmuştu, e- muhtıra, 367 kararı, Müslüman bir Cumhurbaşkanı söylemi ve mukaddesat istismarı ile zihni meşgul edilen seçmen AKP'den hesap soramamıştı. "367" kararını, e- muhtırayı seçim malzemesi olarak kullanan ve manevi değerleri istismar eden AKP, 2007 yılı Mart ayında % 30 civarında olan oyunu 4 ay sonra % 47 ye tırmandırmıştı. 2007 yılı mart ayından seçimlerin yapıldığı Temmuz ayına kadar geçen 4 aylık sürede Ülkenin hali pür melalinde ve vatandaşın hali perişanında hiçbir değişiklik olmamıştı.

Ancak, AKP yarattığı yandaş basın ile kamuoyunu yanlı, yanlış ve kirli bilgiler ile seçmeni germiş, kutuplaştırmış, Müslüman bir Cumhurbaşkanı söylemi ile oy devşirmişti. 2007 yılında elde ettiği bu zahmetsiz oyun tadını alan AKP, şimdi bu teklif ile aynı oyunun ikinci versiyonunu pazarlamak istemektedir. Zamanlama aynıdır. Aktörler aynıdır. Senaryo aynıdır.