BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Bal'dan o iddialara sert cevap

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, genel başkanlık iddialarına sert çıktı!

Abone ol

MHP'deki istifaların ardından kongre sürüciyle ilgili bugün bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlere tepki geldi! MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, haberdeki iddiaların MHP'ye yönelik kirli senaryoların bir parçası olduğunu söyledi. 

Bugün bir gazetede "MHP'de asıl hesaplaşma 12 Haziran'da" başlığıyla yayınlanan ve seçimlerden sonra parti içi muhalefetin harekete geçerek, kongre sürecini başlatacakları yönündeki haberlere, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal'dan tepki geldi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, seçim sürecinde bazı medya gruplarının AKP'nin yanlış politikalarının tartışılmasının önüne geçmek amacıyla muhalefe partilerinin iç işleyişine yönelik bir takım senaryoları gündeme getirdiklerini söyleyen Bal, partisiyle ilgili haberde yer alan iddiaları yalanladı. Bal, genel başkanlığa adaylığının söz konusu olmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

"MHP üzerinde kirli oyunlar oynanmaktadır. Bu oyun, seçim beyannamemizin tartışılmasını engellemek ve AKP’nin iktidarının halka hesap vermesini önüne geçmek için MHP’yi savunmaya zorlayıp, iç işleyişinde tereddüt yaratmaktadır. MHP’nin lideri Sayın Devlet Bahçeli’dir. Sayın Genel Başkan Bahçeli’ye ve davamıza sonsuz saygı duyuyorum. Hayatımın hiçbir döneminde hiçbir şart altında genel başkanlığa adaylığı düşünmedim ve düşünmeyeceğim."