BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,71
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Bal'dan çok kritik Öcalan uyarısı

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, AHİM'in Öcalan kararını değerlendirdi, kararın yanlış olduğunu söyledi.

Abone ol
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Abdullah Öcalan'ın AK Parti eliyle sıradan bir mahkum olmaktan çıkarılarak, siyasi bir figür haline getirildiğini söyledi. AHİM'in yalan yanlış kararlarla Öcalan'a özgürlüğün yolunu açmak için kullanıldığını anlatan Bal, hükümetin yürütmeyi götürecek gücünün kalmadığını savundu. 

Faruk Bal, +1 Kanalı'nda Pelin Patu'nun sorularını cevapladı. Abdullah Öcalan için AHİM'in verdiği kararı değerlendiren Bal, terör örgütüyle yürütülen müzakerelerde Öcalan'ın siyasi bir figür haline getirildiğini söyledi. Bal şunları söyledi:

"Hukuk çercevesiyle baktığınızda Abdullah Öcalan, sıradan bir mahkumdur. Sıradan bir cezaevinde, sıradan bir mahkum olarak kalması gerekirken, AK Parti'nin eliyle Kürtler'in lideri haline getirilmiştir. Bir taraftan da hükümet, PKK ile müzakereleri hala sürdürmektedir. Adını Kürt meselesi koyduğu soruna da terör örgütünün liderini de çözüm aracı olarak sunmuştur. Masada, onun sunduğu dayatmaların çoğunluğunu kabul etmiştir. Bu Türkiye için vahim bir durumdur. Bunun böyle olmasını isteyen dış güçler vardır. Oslo'ya katılan ülkeler vardır. Türkiye'de iç savaş çıkarmayı bir araç olarak görenler, Öcalan'ı bir figür olarak kullanmaktadır. İşte bu çevreler AHİM'i kendisine araç kılmaya çalışmaktadır.

"YENİDEN YARGILAMA İÇİN..." 
 
Terörist başı, Avrupa İnsan Hakları'na başvurmakta ve Türkiye'yi mahkum ettirebilmektedir. Nasıl çalıştığını biliyorum AHİM'in! Yalan yanlış kararlarla bunun alt yapısını hazırlamaktadır. Hükümet ise Ergenekon ve Balyoz gibi davaları kendisine aracı kılarak Abdullah Öcalan'a yargılamanın yolunu açmaktadır. 

"GÜVEN DUYGUSUNU KAYBETTİK" 
 
Güvensizlik duygusu milletimizin üzerini sinmiş durumdadır. AK Parti, sürekli kanunları değiştirmektedir. Bu ülkede kanun yapma tekniği vardır. Adalet Bakanlığı'nda bu konuda ilgili birimler vardır, onlar bir hazırlıklar yapar. Bunlar derlenir, toplanır ve doğru bir tasarıyı Bakanlar Kurulu'na sunar. Ardından da bunlar komisyonlarda tartışılır. AK Parti ise bunların tamamını elinin tersiyle iterek, Meclis'teki parmak üstünlükleriyle, Meclis'te kavgalarla bunu bir gecede kanunlaştırıyorlar. Hizbullah failleri serbest bırakıldı. Nedeni yine AKP'nin çıkardığı bu gece kanunlarından kaynaklanmıştır. Son kanun da böyle bir kanundur. 
 
TAHLİYELERE ELEŞTİRİ 
 
HSYK operasyonundan sonra, kendilerine tabi olabileceklerini farzettikleri hakimleri görevlendirdiler. 17 Aralık soruşturmasında, onca iddia vardır, para kasaları çıkmıştır, tüm bunlara ilişkin ses kayıtları yayınlanmıştır. En önemlisi de 4 tane Türkiye Cumhuriyeti'nin rüşvetle teslim almış bir Reza Zarrab vardır. Başbakana göre bu bir hayırsever bir isim ama uluslararası kanunlara bakarsanız bu adam İran'ın ambargosunu rüşvetle delen bir suçlu. İşte bu isimlerin yargılandığı mahkemeye siz kalkıp Erdoğan'a kalben bağlı hakim atıyorsunuz o da tahliye veriyor."