BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Kalp hastalarına şaşırtıcı tedavi müjdesi

Güneş banyosunun kalp hastalığı yaşayan hastalardaki inanılmaz etkisi İtalyan bilimadamları tarafından açıklandı.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

İtalyan bilim adamlarının iddilarına göre güneş banyosunun kalp krizi geçirme riskini azalttığı iddia edildi.

Güneşlenmenin cilt kanseri yaptığı herkes tarafından bilinirken İtalyan bilim adamlarının güneşin kalbe olan etkisi hakkında yaptıkları açıklama büyük dikkat çekti. İtalyan bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarda aşırıya kaçmadan yapılan güneş banyosunun kalp krizi geçirmeyi belirli bir oranda engellediği sonucuna varılmıştır.

2.20140328102205.jpg
Kardiyovasküler hastalık olarak bilinen kalp hastalığının D vitamini eksikliği olan hastalarda daha şiddetli olduğu saptanırken yapılan araştırmalarda 10 kalp hastasından 7'sinin D vitamini eksikliği koroner anjiyografi yapılarak test edilmiştir.

D vitamini eksikliği yaşayan kalp hastalarında en düşük seviye olan %32 civarlarında büyük bir koroner kalp hastalığı olduğu yapılan deneyler ile saptanmıştır. Kalp hastası olan bireylerin vücudundaki D vitami eksikliği %20 derece besinlerden alınmadığı şeklinde belirtilirken geri kalananın ise güneş eksikliği nedeni ile olduğu iddia edilmiştir.

D vitamini seviyesi düşük olan kalp hastalarının diğer kalp hastalarına oranlar tıkalı olan artellerin 2 katı oranla daha çok tıkalı olduğu belirtildi.

Novara'da bulunan İtalya Doğu Piedmont Üniversitesi'nden kardiyolog Dr Monica Verdoia'nın açıklamalarına göre; 'Mevcut damar sertliği sonuçlarının nedeni olarak D vitamini eksikliğinin yol açtığını belirtebiliriz.'

'Kardiyovasküler sonuçlara göre D vitamini eksikliği bulunan hastaların besin ve güneş banyosu ile yaşanan arter tıkanıklığının azaltıldığı gözle görülür bir biçimde gerilediği sonuçlandırılmıştır.'

Washington'da Kardiyoloji toplantısında bir Amerikan Koleji'nın sunduğu çalışmalarda, D vitamini eksikliği kalp hastalığı için bağımsız bir risk faktörü olduğunu belirtilirken D vitamini takviyelerinin bu riski azaltmaya yardımcı olup olmadığı henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

1.20140328103319.jpg

Yapılana araştırmalarda 1484 kalp hastasının besin miktarı değerlendirildi.Kalp hastalığının derecesi ve ciddiyeti arter tıkanma derecesini belirleyen bir tarama prosedürü ölçüldüğü belirtilirken, Dr Verdoia balık, tahıl ve yumurta türü besinlerin yanısıra ılımlı egzersiz gibi D vitamini açısından zengin gıdaların açık havada güneş banyosu ile kalp krizi riskini düşürmede büyük rol oynadığı belirtildi ve uygulanması hakkında tavsiyelerde bulundu.