BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  DÜNYA

Casus yunuslar gelecek savaşlarda rol oynayacak!

Sovyetler Birliğinin casus yunusları Rus ordusu elinde geliştirilerek yeni savaşlarda büyük rol oynayacak.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Ukrayna ordusunun gizli birimi casus yunuslar bomba kurma, mayın bulma ve deniz altı saldırıları ile Rusya tarafından yoğun ilgi görüyor. 

Ukrayna'nın casus yunusları ve fokları Kremlin emirleri altında yüzerek Rusya'ya iltica olduğu ortaya çıktı. Sovyetler Birliği'nin 70'lerden bu yana kullandığı su altı memeleri Sovyetlerin dağılmasından sonra Ukrayna komutasına geçti.

1.20140327134509.jpg

Şişe burunlu yunuslar düşman gemilerine bomba yerleştirme, mayın avlama ve burunlarına yerleştirilen sivri bir silah ile saldırıda bulunma yetenekleri için eğitim aldığı belirtildi. Şişe burunlu yunusların kullanımı son olarak 1973 yılında gerçekleştirilen Sovyetler Birliğinin Sevastopol Soğuk Savaşı'nda kullanıldığı ve Sovyetler dağıldıktan sonra Ukrayna donanmasına geçtiği ilan edildi.

2.20140327134848.jpg

Rus haber ajansı RIA Novosti tarafından yapılan haberde; Kırım'da hizmet veren şişe burunlu yunusların Rus donanmasına aktarıldığı iddia edildi. Ukrayna'nın bu deniz memelerinin eğitiminde geçtiğimiz ay son aya geldiği iddia edilirken Rusya'nın Karadeniz Bölgesi tarafının Ukrayna tarafından kurtarıldığı belirtildi.

4.20140327135315.jpg

Ukranya tarafından ordularına eklenen casus yunusların günümüz mühendisleri ve hayvanbilimcileri tarafından düzenlenen yeni ekipman ve yeni programlarla su altı operasyonlarında daha etkin bir biçimde yer alacağı iddia edildi. Yunusların sonar sinyaline yakalanmayan bir sistem ile donatılarak su altı savaşlarında büyük bir yer alacağı belirtildi.

3.20140327135648.jpg

Ukrayna'nın yeni olarak yetiştirilecek projeye yeterli kaynağı ve bütçesi olmadığı için projeyi Rusya'ya devir ettiği belirtildi. Yunusların olağanüstü bir zekaya sahip oldukları belirtilirken bazen Ukraynalı mühendisleri bezdirdikleri belirtildi.Sovyet donanmasında bulunan anti-sabotaj subayı Yury Plyachenko, 007 James Bond filmlerinde kullanılan teknolojinin o zamanlardan dikkate alınması gerektiğini belirtti.