BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

MHPden Paşaya ihraç yolu

Adı 'bombacı Paşa'ya çıkan Altay Tokat'ın MHP'den ihracı için düğmeye basıldı.

Abone ol

''Güneydoğu'da görev yaptığım sırada, bölgeye yeni atanan hakim ve memurlar terörün ciddiyetini anlasınlar diye, evlerinin yanına birkaç bomba attırdım'' diyen Emekli Korgeneral Altay Tokat'ın, üyesi olduğu MHP'den ihraç edilmesi için start verildi.

Açıklamalarıyla kamuoyunun gündemine gelen ve ''Bombacı Paşa'' olarak anılmaya başlanan Altay Tokat'ın, MHP MYK Üyesi olduğu da gazetelere yansımıştı.

Ancak MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, yaptığı açıklamada, ''Paşa'nın konuşmaları bizi bağlamaz. Zaten toplantılara da katılmıyor. 3 toplantıya katılmayan kişinin üyeliği düşer'' demişti.

GERÇEK GÜNDEM'e ulaşan bilgiye göre, Altay Tokat, yaklaşık 3 yıldır MHP toplantılarına katılamıyor. Ancak ihracını engellemek için sürekli olarak ''mazeret dilekçesi'' yolluyor. Paşa böylece, ihracın önünü kesmek istiyor.

Emekli Paşa'nın toplantıya katılmama sebebi ise, yaşanan son tartışmaların ardından açığa çıktı.

Emekli Korgeneral Altay Tokat, eski Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve AKP'nin kurucularından Kemal Albayrak ile ortak iş yapmaya başlayınca, partiden tepki gördü.

Bunun üzerine bir de Gebze Cumhuriyet Savcılığı'nın “Devlet memurlarına intisap iddiasıyla menfaat temin etmek” suçlamasıyla dava açtığı öğrenilince, partinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli paşaya olan biteni sordu.

Emekli Paşa Tokat, Bahçeli'nin sorusu üzerine ''Efendim savunma yapmak istiyorum'' dedi. Ancak Bahçeli'nin yanıtı sert oldu: ''Burası mahkeme değil. Gidin savunmanızı mahkemede yapın, aklanın ve gelin.''

Bahçeli'nin bu sözleri, Paşa ile MHP'nin yollarını ''fiilen'' ayırdı. Bu tartışmanın ardından bir daha toplantılara katılamayan Altay Tokat, ilişiğinin kesilmemesi için, ''mazeret kağıdı'' yollamaya başladı.

Ancak Paşa'nın Aktüel Dergisi'ne yaptığı açıklama, bardağı taşıran son damla oldu. GERÇEK GÜNDEM'e ulaşan bilgiye göre, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla harekete geçen yönetim, Altay Tokat'ın partiden ihracı için düğmeye bastı.

Kaynak: www.gercekgundem