BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.402,08
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den memurlar için araştırma önergesi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı araştırmacı kadrolarına atanmış sayılanların, bu kadroya atanmadan önceki kadrolarına ait mali haklarını almaya devam edecekleri öngörülerek mali hak kayıplarının kısmen telafi edilmesi amacıyla kanun teklifi verildi.

Abone ol

Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu tarafından hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Söz konusu Kanun Teklifinde şu ifadelere yer verildi:

“Araştırmacı” kadrosu orta kademe yönetici pozisyonunun kaldırılmasıyla bu konumdaki personelin atandığı bir kadrodur. Bilindiği gibi, orta kademe yönetici kadrolarına ise yoğun bir hizmet içi eğitim ve sınavda başarılı olma sonucunda, mevzuat çerçevesinde kariyer ve liyakat ilkesi doğrultusunda atamalar yapılmaktadır.

Bu yüzden Araştırmacı pozisyonuna alman personel, kariyer uzmanlık veya orta ve üst düzey yönetim kademeleri için de geçerli olan eğitim düzeyine sahip olan, bununla birlikte hizmetin gerektirdiği bilgi, donanım ve yönetim teknikleri konusunda gerek hizmet içi eğitimler gerekse yüksek lisans gibi örgün programlarla yetişmiş durumdadır. Bu durumdaki personel kamu hizmetlerinde aktif görevlerine ve birlikte çalışılan diğer uzman personelle benzer işleri yürütmeye devam etmektedir.

Kanun Hükmünde kararnameler ile diğer yönetici pozisyondaki kadroların kaldırılması durumunda mali iyileştirmeler yapılmış iken sadece araştırmacı kadrosunun özlük haklarının olumsuz etkilendiği görülmektedir.

Bu Kanun Teklifi ile 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye göre araştırmacı kadrolarına atanmış sayılanların, bu kadroya atanmadan önceki kadrolarına ait mali haklarım almaya devam edecekleri öngörülerek mali hak kayıplarının kısmen telafi edilmesi amaçlanmaktadır.

MADDE 1- 3/6/2011 tarihli ve 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 3 üncü maddesinin 4 üncü fıkrası değiştirilerek araştırmacı kadrolarına atanmış sayılanların, bu kadroya atanmadan önceki kadrolarına ait mali haklarını almaya devam edecekleri öngörülerek mali hak kayıplarının kısmen telafi edilmesi amaçlanmaktadır.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 3/6/2011 tarihli ve 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 3 üncü maddesinin 4 üncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Kapatılan Başkanlık ve Genel Müdürlüklere ait kadrolarda istihdam edilen personelden bu madde uyarınca Bakanlık kadrolarına atanan veya atanmış sayılanların yeni kadrolarına atandıkları veya atanmış sayıldıkları tarih itibarıyla eski kadrolarına ilişkin olarak en son ayda aldıkları aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatlar, makam, görev ve temsil tazminatları, ek ödeme, ikramiye (bir aya isabet eden tutar) ve sözleşme ücretleri ile diğer mali hakları (ilgili mevzuat uyarınca fiili çalışmaya bağlı fazla mesai ücreti ile fiilen yapılan ders karşılığı ödenen ek ders ücreti hariç) toplamının net tutarının atandıkları veya atanmış sayıldıkları yeni kadroları için öngörülen aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatlar, makam, görev ve temsil tazminatları, ek ödeme, ikramiye (bir aya isabet eden tutar) ve sözleşme ücretleri ile diğer mali haklan (ilgili mevzuat uyarınca fiili çalışmaya bağlı fazla mesai ücreti ile fiilen yapılan ders karşılığı ödenen ek ders ücreti hariç) toplamının net tutarından fazla olması halinde mali ve sosyal hakları hakkında, bu kanun hükmünde kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yürürlükte olan mevzuat hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.”

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.