BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Adalet Bakanı istifa edecek mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Adalet Bakanı istifa edecek mi?" diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"Soruşturmaların sonucunda ortaya çıkacak ya da çıkması muhtemel yolsuzluk olaylarının hükümeti zor durumda bırakacağı düşünüldüğünden mi engellenmeye çalışılmaktadır?

İzmir'de yapılan operasyonun aynı günü öğleden sonra operasyonda yer alan polis memur ve amirlerinin görev yerlerinin değiştirilmesinin soruşturma ile bağlantısı nedir?

İhbar üzerine durdurulan tırların aranmasını engellemek amacıyla Adalet Bakanı ya da Müsteşarı tarafından Başsavcının arandığı iddiası doğru mudur?

Tutanak çerçevesinde Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hüseyin Baş'ı "Sonuçlarına katlanırsınız!' diyerek tehdit etmiş midir?

Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ı Adalet Bakanının talimatıyla mı aramıştır?

Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek'in, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ı araması, yürütülen bir soruşturmanın kapatılması konusunda baskı ve tehdit niteliğinde sözler sarf etmesi karşısında Müsteşar görevden alınacak mıdır?

Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek'in, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hüseyin Baş'ı yürütülen bir soruşturma çerçevesinde, "Savcıyı görevden al!, soruşturmayı durdur! Yoksa sonuçlarına katlanırsınız!' şeklinde araması anayasal bir suç değil midir?

Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek'in tutanaklara konu eylemleri hakkında, idari veya adli bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmamışsa gerekçesi nedir?

Çağdaş demokrasinin olduğu ülkelerde, bu tür olaylarda, Adalet Bakanı istifa etmektedir. Bu bağlamda, Adalet Bakanı istifa edecek midir?

Adalet Bakanı Müsteşarının yürütülen soruşturmanın durdurulmasını talep ettiği ülkemizde vatandaşlarımız Türkiye'de hukukun ve adaletin tarafsızlığına nasıl güven duyacaktır?"