BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Başbakan'a Suriye soruları!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Suriye'ye giden ilaç ve tıbbi yardımların "biyolojik silah' denilerek engellendiği iddiaları doğru mudur?" diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Suriye'ye gönderilen ve içinde mühimmat olduğu iddiasıyla durdurulan tırların, "MİT'e ait olduğu' gerekçesiyle aranmasına müsaade etmeyen Türkiye'nin, Rojava'ya gönderilmeye çalışılan yardım aşılarını "biyolojik silah' olarak kabul ettiği, sınırda el koyduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

"Türkiye'nin insani yardımları politika konusu yapması etik midir?" diyen Tanrıkulu, şu sorulara yanıt aradı:

"Suriye'deki bulaşıcı hastalıklardaki artışın Türkiye'ye olumsuz etkilerine yönelik yapılan çalışmalar var mıdır? Varsa nelerdir?

Suriye'ye giden ilaç ve tıbbi yardımların "biyolojik silah' denilerek engellendiği iddiaları doğru mudur?

Rojava'ya insani yardımın gitmesinin engellenmesinin altında etnik ayrımcılık mı yatmaktadır?

Rojava'ya karşı ilan edilmemiş bir ambargo mu uygulanmaktadır?

Rojava'ya insani yardımların gitmesi, hastaların Türkiye'ye gelmesi çeşitli gerekçeler gösterilerek neden engellenmektedir?

Dışişleri Bakanının, Türkiye'nin, Suriye'nin etnik, dinsel, mezhepsel tüm kesimlerini benimseyen ve önemine dikkat çeken açıklamaları ile Rojava'ya giden ilaç, tıbbi ve gıda yardımlarının Türkiye'de çeşitli gerekçelerle durdurulması, gitmesinin engellenmesi birbiri ile çelişen durumlar değil midir?"