BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,89
ALTIN 2.432,50
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den istifa eden edene..

Genel seçimler öncesi Devlet Bahçeli'nin aday adayı olacaklar için 31 Aralık'ı son tarih olarak belirlemesi, MHP eşkilatlarında ardı arkası gelmeyen istifalara neden oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Genel seçimler öncesi Devlet Bahçeli'nin aday adayı olacaklar için 31 Aralık'ı son tarih olarak belirlemesi, MHP eşkilatlarında ardı arkası gelmeyen istifalara neden oldu.

Bahçeli'nin belirlediği son gün olan 31 Aralık'ta , 23 il başkanı ve 200 genel merkez ve teşkilat görevlisi istifa ederem MHP teşkilatlarını tamamen boşalttı.. Çorap sökğü gibi gelen bu istifalar parti içinde şimdiden bir krize neden olmaya başladı..

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Malatya, Hatay, Samsun, Kocaeli, Sakarya, Edirne İl Başkanları, milletvekili aday adayı olabilmek için koltuklarını boşalttı.. Teşkilatların bir anda boşalması, seçim mitinglerine hazırlanan Genel Merkez tarafından da riskli bulundu..

23 İl Başkanı'nın yanı sıra Genel Merkez ve buna bağlı çeşitli teşkilatlarda da büyük bir istifa furyası yaşandı. Pek çok birimde çalışmalar durma noktasına geldi..

ASIL BÜYÜK KRİZ KAPIDA

Ardı ardına gelen bu istifalar, yaklaşmakta olan bir büyük depremin de adeta habercisi niteliğinde..

Şu an Meclis'te 70 milletvekili bulunan MHP'nin, aday adayı olmak için istifa edenlerle birlikte büyük bir kota sorunu yaşaması bekleniyor..

Örneğin, Bazı illerde ancak 2 milletvekili çıkaran MHP'de yeni istifalarla birlikte aday sayısı ya istifa edenlerin, ya da şu an vekillik yapan bazı milletvekillerinin isminin üzerinin çizilmesine neden olacak.

Kulislerde konuşulanlara göre parti teşkilatları ve il başkanlıklarından istifa eden bazı isimler Bahçeli ve yaya yakın kurmaylarından icazet alarak bu kararı aldı. Bu da, bulundukları bölgelerde kesin aday listesine konulacaklarının birer göstergesi.. Bu durum, şu an o bölgenin vekilliğini sürdüren ve yeniden aday olmayı düşünen isimlerin üstünün çizileceğinin sinyali olarak algılanıyor..

Bahçeli en son 99 yılında uyguladığı ve seçim sonuçlarına göre değerlendirildiğinde başarılı bulunan bu sistemi yeniden uygulaması, ekibinden pek memnun olmadığı yorumlarına neden oluyor. MHP liderinin, yeni bir ekiple yola devam etmek istediği ve bu nedenle böyle bir karar aldığı konuşuluyor..