BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL

Alarm çaldı, polis gitti ama banka yine de soyuldu

Arjantin'de müşterilerin kiralık kasaları soyuldu. Soygunun büyüklüğü bilinmiyor, soyguncular firarda. Olay gecesi, alarmın iki kere çaldığı ama polislerin bir tuhaflık görmeyince müdahale etmedikleri anlaşıldı.

Abone ol

Arjantin'de bir grup hırsızın ülkede yakın tarihin en çarpıcı banka soygununu gerçekleştirdiği bildirildi.

Pazartesi günü sabah saatlerinde banka çalışanlarının yılbaşı tatilinden dönmesinden sonra ortaya çıkarılan soygunun büyüklüğü ise bilinmiyor.

Çünkü, soyulanlar müşterilerin bankadaki kiralık kasaları. Müşteriler, kiralık kasalarında ne bulunduğu konusunda bankaları bilgilendirmek zorunda değil.

Soygunda nelerin çalındığının bilinmemesinin nedeni bu.

Ama bilinenler şöyle: Soyulan kiralık kasa sayısı 130. Soyguncuların operasyonu da altı ay önce başlamış.

Başkent Buenos Aires'teki Banko Privincia'nın bir şubesinin yanındaki bir dükkanı kiralayan soyguncular, bu süre boyunca tünel kazmışlar.

Bir metre çapındaki tünelde aydınlatma ve havalandırma sistemleri kurulmuş, çökmesini önlemek için de destekler yerleştirilmiş ve halı döşenmiş.

Tünel kazma işlemlerinin 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece tamamlandığı, hırsızların da son hazırlıklarını da yaptıktan sonra soygunu pazar gününü pazartesi gününe bağlayan gece gerçekleştirdikleri bildirildi.

Buenos Aires Herald gazetesinin haberinde, pazar gecesi bankada alarmın iki kere çaldığı, ancak yakınlardaki karakoldan bankaya giden polislerin herhangi bir tuhaflık sezmeyince geride bir polis memurunu bırakarak karakola geri döndükleri bildirildi.

Polis memurunun da bankanın önünde bankanın yöneticileri gelene kadar beklediği açıklandı.

Banka yetkilileri, soygunda ne çalındığını, çalınan para ve mücevherlerin değerini ya da miktarını bilemiyor.

Müşterilerin kiralık kasalarında neleri sakladıklarını bankaya bildirme zorunlulukları yok.

Özellikle 2001'deki mali krizin ardından hükümetin müşteri hesaplarına girilmesini durdurması ardından, Arjantinliler, paralarını normal banka hesaplarında tutmak yerine kiralık kasalarda saklamayı tercih ediyor.

Soygun haberinin duyulmasından sonra yüzlerce müşteri bankanın önünde toplanarak soygunun kurbanları arasında olup olmadıklarını anlamaya çalıştılar.