BIST 9.068
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,07
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den flaş seçim vaadi! Kaynak arıyor

MHP yeterli kaynağı bulunabilirse seçim beyannamesindeki asgari ücret vaadini 1800 TL'ye çıkaracak.

Abone ol

MHP, aday tanıtımını Kurban Bayramı sonrasında yapacak. 3 Ekim'de açıklayacağı seçim beyannamesi için hazırlıklarını sürdüren MHP kurmayları, asgari ücret vaadine yoğunlaştı.

Seçim hazırlıkları konusunda Habertürk'ün sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 7 Haziran'dan bu yana yaşanan değişiklikler doğrultusunda beyannamede yenileme ve güncelleme yaptıklarını bildirdi.

1400 TL'DEN 1800 TL'YE...

Küçük güncellemelerle yetinileceğini kaydeden Yalçın, daha önce bin 400 TL olarak vaat ettikleri asgari ücretin bin 800 TL'ye çıkarılmasını istediklerini ancak, bunun üzerinde çalışmanın devam ettiğini kaydetti.

"KAYNAK BULMAMIZ GEREKİYOR"

Yalçın, "Bizim ekonomik vaatlerimizin kaynaklara bağlı dayanakları mevcuttur. O nedenle eğer yeterli kaynak yaratılabilirse, kaynağı bulunabilirse seçim beyannamemizdeki vaadimizin, asgari ücretin bin 800 TL'ye çıkarılması yönünde yenilenmesini arzu ediyoruz. Bizim gönlümüzden geçen MHP iktidarında asgari ücretin bu düzeye çıkarılabilmesi. Ancak bunu vaat ederken bile kaynak bulunması gerekiyor." dedi.