BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'nin seçim planını anlattı!

Prof. Dr. Özer Sencar, son seçim anketlerini değerlendirdi. Sencar, AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri için bir kez daha kutuplaştırma politikası uygulayacağını iddia etti.

Abone ol

Metropoll Araştırma Şirketi Sahibi Özer Sencar, AK Parti'nin 1 Kasım'daki seçim stratejisini, HDP ve MHP'nin üzerine kuracağını söyledi. AK Parti'nin HDP'yi "şeytanlaştırarak", seçmeni bir kez daha iki kutup arasında tercihe zorlayacağını iddia eden Sencar, Yenikapı'da yapılan terörü tel'in mitinginin de 13 yıldır iktidarda olan bir parti için komik bulduğunu söyledi.

Prof. Dr. Özer Sencar, CNN Türk'te katıldığı Tarafsız Bölge'de 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. AK Parti'nin 7 Haziran seçimleri haricinde genellikle toplumsal bir kutuplaşma yaratarak, seçmenden oy istediğini ileri süren Sencar, 1 Kasım'da da terör üzerinden hem HDP'li seçmenin hem de MHP'li seçmenin ikna edilmeye çalışılacağını kaydetti. Sencar'a göre PKK ile bağlantısı olduğu iddia edilen HDP şeytanlaştırılarak, baraj altına çekilmeye çalışılacak.

İşte Sencar'ın canlı yayındaki o sözleri;

"Geçmişlerdeki seçimlerde hükümetin başarılı yürüttüğü bir taktik vardı. Toplumda bir kutuplaşma yaratmak ve karşısındakini kötü gösterip, sade vatandaşa bizim yanımıza gel, yanımızda ol mesajı veriyordu. 2007 seçimlerinde, darbeciler kutbun bir tarafına konuldu. AK Parti daha sonraki seçimde ise cemaati; paralel yapıyı kutbun diğer tarafına koymuş, orayı şeytanlaştırmış ve oy istemişti. 

"HDP ŞEYTANLAŞTIRILACAK"

7 Haziran seçimlerinde hükümet, kutuplaşma argümanı bulamadı ve normal biçimde gidildi seçime. Ben bu seçimde hükümetin, daha önce kullanıp işe yaradığını düşündüğü kutuplaştırma politikasını, bu seçimde de sahneye koymak istediğini ve bunun için de terör olgusunu kutuplaştırma olgusu olarak kullanmayı istediğini düşünüyorum. Tabi buradaki amaç nedir? Teröre en yakın görünen ve terörün de uzantısı olarak görülen HDP'yi şeytanlaştırmak ve HDP'yi barajın altına bırakmayı isteyecektir. Bu arada milliyetçi söylemle MHP'ye giden AK Partili oyları geri çağıracak diye düşünüyorum.

YENİKAPI'DA SEÇİM STARDI VERİLDİ

Önceki Ankara'daki mitingini dışarda tutuyorum, Pazar günü yapılan mitingi söylüyorum. Bu mitingle seçim stardı verildiğini düşünüyorum. Buradaki arkadaşlarımızın da mitingi bu kadar tartışmasını da olayın başarısı olarak görüyorum. Yani birileri çıkıyor, mitingin artısını eksisini tartışıyor. Hükümetin de zaten istediği buydu, mitingin tartışılmasını istiyordu. Hükümet seçim çalışmalarına bu mitingle başladı. Bu birinci husustur.

"İKTİDAR TERÖR TEL'İN MİTİNGİ YAPAMAZ, GEREĞİNİ YAPAR"

İkinci husus şimdi AK Parti hükümeti, kesintisiz biçimde 13 yıldır iktidarda. 2010 yılında yapılan Anayasa oylamasından sonra asker ve yargı insiyatifini de ortadan kaldırdı, vesayeti yok etti. Dolayısıyla 2010'dan sonra AK Parti hükümeti, herşeye hakim biçimde geldi. Tererü lanetlemek için herkes miting yapabilir ama 13 yıldır iktidarda olan bir hükümet teröre lanetlemesi bana komik geliyor. Çünkü 13 yıldır iktidardasınız. Devletin tüm mekanizmaları elinizde, herşey elinizdedir. Terörü bitirirsiniz!

Teröre bitirecek bir makam, terörü tel'in mitingi yapamaz. Tererörü tel'in mitingi yapacak olan elinde güç olmayanlardır. Mesala STK'lar olabilir, muhalefet olabilir, TOBB olabilir. TOBB'un yaptığı doğru bir şeydir. Bunu yapacak konumdaki bir sivil toplum örgütüdür. Hükümet terörü tel'in mitingi yapamaz. Bu utanılacak bir şeydir. Elinde tüm imkanlar var, Kandil orada. Gider elinizdeki güçle bunu yok edersiniz."