BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Erdoğan'a idam resti!

MHP'li Faruk Bal, Erdoğan'ın idam tartışmalarıyla vatandaşı kandırdığını iddia etti.

Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal'dan Erdoğan’a idam resti! Terör örgütüyle müzakere edilirken, idam tartışmalarıyla vatandaşın kandırıldığını savunan Bal, Erdoğan'a seslenerek “Yüreği yetiyorsa buyursun idam cezasını yeniden Meclis gündemine getirsin” diye konuştu. Açlık grevlerinin terör örgütü PKK’nın koordinasyonunda yürütüldüğünü de söyleyen Bal, Malta Sözleşmesi’ni hatırlattı, hükümetin cezaevlerindeki açlık grevlerine müdahale etmesi gerektiğini savundu.
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal,  idam tartışmalarıyla ilgili konuştu. Erdoğan’ın milletvekillerini baskı altına alarak 3 Ağustos 2022 tarihindeki Meclis görüşmelerinde, terör ve savaş suçlarıyla ilgili idam cezasının kaldırılmasını sağladığını söyleyen Bal, MHP’nin o dönemde bölücü terör eylemlerine katılanlara ilişkin idam cezasının kaldırılmaması için mücadele ettiğini ifade etti. 
 
“YÜREĞİ YETİYORSA GETİRSİN”
 
MHP’nin haklılığının 10 yıl sonra bir kez daha kanıtlandığını kaydeden Bal, Erdoğan’ın vatandaşı kandırdığını iddia etti. İdam tartışmalarını gündeme getirirken, bir taraftan da terör örgütüyle masaya oturulduğunu kaydeden Bal, söyleyerek şöyle konuştu:
 
“MHP’nin idam konusunda haklı olduğunu şimdi anladı; ancak geç oldu. Erdoğan, el altından PKK ile görüşürken, vatandaşı idam cezası tartışmalarıyla aldatmasın kandırmasın. Eğer gerçekten samimi ve yüreği yetiyorsa buyursun, idam cezasını yeniden Meclis gündemine getirsin.”
 
“PKK’NIN İŞİNE GELECEK”
 
Açıklamasında Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı’nı da eleştiren Bal, düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu söyledi. Yasayla getirilmeye çalışılan eyalet sisteminin, bu bölgeleri PKK’ya bırakmakla eşdeğer olduğunu ifade eden Bal, tasarıyla Güneydoğu’da 3 vilayeti, PKK’nın tehdidi altına sokacağını savundu. 
 
Düzenlemeyi kapatılan ve mahalleye dönüştürülen belde, köy ve büyükşehir belediyesine dönüştürülen illerin halkının istemediğini de kaydeden Bal, kapatılan belde ve köylerin gayrimenkullerinin merkezi idareye teslim edildiğini savundu. Özellikle Ege ve Akdeniz'de denize yakın gayrimenkullerin 10 dönümünün 20, 30 milyon lira edeceğini anlatan Bal, ''Bu müthiş kaynak. Ye ye bitmez'' diye konuştu.
 
AÇLIK GREVİNİ PKK KOORDİNE EDİYOR
 
Çeşitli cezaevlerinde devam eden ve BDP milletvekillerinin de destek verdiği açlık grevleriyle ilgili soruları da cevaplayan Bal, açlık grevlerinin PKK’nın koordinasyonunda yürütüldüğünü iddia etti. PKK’nın hükümete baskı yapmak ve taleplerini kabul ettirmek için mahkumları kullandığını söyleyen Bal, Malta Sözleşmesi gereği cezaevlerindeki açlık grevlerine müdahale edilmesi gerektiğini savundu.