BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Nikah şekeri yerine çam fidanı dağıttı

Erzurum'da yeni evlenen çift, davetlilere nikah şekeri yerine çam fidanı dağıttı.

Abone ol
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'nde çalışan bir personel, ağacın önemine dikkati çekmek için düğününde, davetlilere ''nikah şekeri'' yerine ''çam fidanı'' dağıttı.
 
Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık Bölümü Müdür Yardımcısı Nabi Yumlu ile Ayşe Yumlu'nun düğünü, Erzurum Öğretmenevi'nde yapıldı.
 
Damat Yumlu, gelin Ayşe Yumlu ve Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan, törene katılan davetlilere, ağacın önemini hatırlatmak için yaklaşık bin çam fidanı dağıttı.
 
Nabi Yumlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha kalıcı olması için düğünlerinde çam fidanı dağıttıklarını belirterek, ''Evliliğimizle birlikte dağıttığımız fidanların gelişmesini ve yıllanması istiyoruz'' dedi.
 
Gelin Ayşe Yumlu da bu durumun hem kendileri için hem de davetliler için hoş bir anı olarak kalacağını ifade etti.
 
Orman Bölge Müdürü Orhan ise kurum olarak ağacın önemine işaret etmek için ''Nikah Çamı'' kampanyası düzenlendiklerini belirterek, kampanya kapsamında Erzurum'da evlenen çiftlere ''nikah şekeri'' yerine ''nikah çamı'' dağıtacaklarını söyledi.
 
Kampanya için kurum olarak her türlü hazırlığı yaptıklarını vurgulayan Orhan, ''Bunu ilk kez burada yapıyoruz. Çamlarını buradan alan misafirlerimiz, evlerinin bahçelerine, köylerine ve mezarlıklarına dikecekler. Bize müracaat eden çiftlere çam dağıtacağız'' diye konuştu.