BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

MHPden çok Ağar bir öneri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Orhan Doğan'ın 'Ağar D Klerk olsun" sözüne sert tepki gösterdi.

Abone ol İNTERNETHABER/ANKARA
DEP eski milletvekili Orhan Doğan'ın "Ağar De Klerk, Öcalan da Mandela olsun" şeklindeki önerisine MHP'den sert tepki geldi. İnternethaber'in sorusunu yanıtlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Orhan Doğan'ı muhatap kabul etmediklerini belirterek, "İsmini verdiğiniz kişinin sözlerine karşılık olarak söylemiyorum ama, çok seviyorlarsa Sayın Ağar'la birlikte politika yapsınlar, hatta partilerini birleştirsinler..." dedi.

Demorkasiye ilişkin öneri getirenlerin öncelikle demokrasiye inanması gerektiğini belirten Ekici, "Demokratik talepleri ancak gerçek demokratlar isteyebilir. Terörle içiçe olanların demokrasini talebini kimse ciddiye almaz. Demokrasiye inananların kafasının arkasında başka plan ve programlara yer yoktur.." dedi.

PARTİLERİNİ BİRLEŞTİRSİNLER..
Ekici, "Bir yandan terörü kutsayacaksınız, terörden güç bulacaksınız ve özdeşleyeceksiniz; diğer yandan demokrasi isteyeceksiniz.. Terörü lanetlemeyen ve terörü bir metod olarak görme alışmanlığından vazgeçmemiş hiç kimse, demokratik taleplerden söz edemez" diye konuştu.

DYP ve DTP'ye 'birleşmelerini' öneren Ekici, "Mehmet Ağar'ın De Clark olması, malum şahsın da Mandela olması Türk milletinin sempatisine sunulabilecek bir öneri değildir. Kendi işlerine gelen herşeyi demokrasi adına'kullanmaya kalkışmasınlar. Çok seviyorlarsa partilerini birleştirsinler..Çokseviyorlarsa birlikte politika yapsınlar. Buna kanuni bir engel de yok. Toplumsal uzlaşma dedikleri şey adına siyasete böyle bir uzlaşma getirmek istiyorlarsa, buyursunlar ittifak yapsınlar. Böyle ortaya laf atıp kafaları bulandırmasınlar" dedi.