BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Tesettür savaşında yeni gelişmeler

Tesettür savaşı tam son sürat. Hürriyet ve Yeni Şafak haberlerinin doğruluğu için yeni kanıtlar ortaya sundu.

Abone ol

Kadın radyoloğun testis ultrasonunu çekmediği iddiası kamuoyunun gündeminde. Herkesin kafası fena karıştırdı. Hürriyet ısrarla olayın üzerine gidiyor. Yeni Şafak ta ondan aşağı kalmıyor. Taraflar bugün de konuyla ilgili yeni gelişmeleri okurlarına aktardılar.

Yeni Şafak kadın doktorların benzer vakalarda çektiği raporların bir örneğini manşetten verdi. Gazete haberinde şöyle denildi:

Yüzlerce ultrason çekmişler
Ayrıca, iki doktorun ayrıca, bugüne kadar yüzlerce testis ultrasonu çektiği belirlendi. Hastane kayıtlarına göre Radyoloji Uzmanı Dr. Kezban Arbağ, sadece Kasım ayı içinde toplam 192 hastaya tıp dilindeki adı “tüm abdomen us” olan, 24 hastaya da “suprapubik pelvik us” denilen testis tetkiki yaptı. Dr. Arbağ, 2 hastaya da “skrotal us” denilen testis tetkiki yaptı ve ultrasonlarını çekti.

Uzman Dr. Ayşe Yüceaktaş da, hastanenin Kasım ayı kayıtlarına göre, toplam 205 hastaya “Tüm abdomen us”, 8 hastaya da “Renal us” tetkiki yaptı. Dr. Yüceaktaş, 4 hastaya da, 2 Mart, 12 Nisan, 7 Ağustos ve 7 Ekim tarihlerinde olmak üzere “skrotal us” denilen testis tetkiki yaptı ve ultrasonlarını çekti.

Hürriyet hastayı ikinci kez konuşturdu:
Hasta A.G., DHA’ya yaptığı ikinci açıklamada ise şunları söyledi: "Konya Numune Hastanesi’nde muayene ettiler. ’Önemli bir şey yok’ dediler, geri gönderdiler. Biz de Celal Tütüncü diye bir doktorun yanına gittik. O muayene etti, ’acilen yatman lazım’ dedi. Hastaneye telefon açtı. ’Sabahleyin film çekilecek’ dedi. Film bürosuna vardım. Bayan doktor olduğu için filmimi çekmedi.