BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.400,85
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den AK Parti'ye kaset tepkisi

MHP'yi sarsan ikinci kaset skandalına ilk açıklama partinin genel başkan yardımcılarından Semih Yalçın'dan geldi

Abone ol

İki genel başkan yardımcısının istifasına neden olan kaset skandalının ikinci perdesi MHP'nin büyük öfkesine neden oldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kaseti yayınlayanları "soysuz" olarak nitelendirdi, "Türk milleti, asıl hayâsızlığın, oy avcılığı uğruna başkalarının günahlarını ortaya sererek kendi sefillik ve rezilliklerini ele vermek olduğunu iyi bilmektedir" dedi.

Kişisel hataların partiye yüklenemeyeceğini savunan Yalçın iktidara da tepki gösterdi. Yalçın, "Ahlâksız insan taslaklarının ahlâk hedefine koyarak Türk milliyetçilerini vurmaya çalıştığı silah geri tepecektir. Bu silahın namlusu korkaklık, kurşunu alçaklık, tetiği kahpeliktir. Kabzası da işbirlikçi AKP iktidarıdır. Silahın tetiğini çekenler namussuzlar ve zalimlerdir. Bu silah, onu kullananları vuracaktır" dedi.

Yalçın kaset tepkisini, "Vicdanları kanatan kaset siyaseti" başlıklı bir açıklama ile dile getirdi. Kaseti servis edenler için soysuz nitelemesi yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türk milliyetçileri üzerine yıllardır oynanan seviyesiz ve pespaye oyunlar bütün rezaletiyle sürmektedir. Bu oyunların devamının gelmesi bizim için sürpriz olmayacaktır. Ancak Milliyetçi Hareket, bir takım soysuzların düzenlediği tezgâhları boşa çıkaracak güçtedir. Elbette siyaset yürüyüşünde yoldan çıkanlar her zaman bulunacaktır. İnandığı ve yaşadığı değerlere aykırı fiil ve davranışlarda bulunanlar çıkacaktır. Kirli oyunlar tertipleyenlerin tezgâhına düşenler hep olacaktır. Ancak hatalar kişiseldir. Türk milliyetçilerinin verdiği 40 yıllık fazilet mücadelesi, kimsenin şahsî kabahatleri yüzünden zarar görmeyecektir."

AŞAĞILIK YÖNTEM

Camiamız mensuplarından bazılarının nefislerinin ortaya dökülmesi, Milliyetçi Hareket'in etine aşerenlerin hangi tıynette olduğunu ortaya koyması bakımından manidar olmuştur. Bu vesileyle internet ortamında servis edilen çirkin görüntüler, sinsi plânlarına engel olarak gördükleri Türk milliyetçilerinin ahlâkını sorgulamaya kalkanların ne kadar hayâ ve namus yoksunu olduğunu göstermiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, insanların yatak odalarına kadar girilmesiyle gizliliği ortadan kaldıran, kişisel dokunulmazlıkları yok eden bütün metot ve mekanizmaları reddediyoruz. Vicdanları kanatan bu tür aşağılık yöntemlerin siyasî çıkar uğruna kullanılmasını şiddetle kınıyoruz.

ASIL HAYASIZLIK...

Türk milleti, asıl hayâsızlığın, oy avcılığı uğruna başkalarının günahlarını ortaya sererek kendi sefillik ve rezilliklerini ele vermek olduğunu iyi bilmektedir. Türk milleti, teslimiyetçi varlıkları ile milleti yok sayan ve sorunlarına çözüm üretemeyen, oy devşirmek için her türlü seviyesizliği yöntem olarak seçen, başkalarının ırz ve namusunu ortaya sererek hayâsızca siyaset yapanlara hiçbir zaman itibar etmemiş, buna tevessül edenleri de hiçbir zaman affetmemiştir. Milletimiz, böylesi aşağılık metotlardan her zaman iğrenmiş, tiksinmiştir.

KORKAKLIK, ALÇAKLIK, KAHPELİK

Yalçın kasetlerin servisiyle ilgili AK Parti iktidarını suçlayarak şöyle dedi:
"Ahlâksız insan taslaklarının ahlâk hedefine koyarak Türk milliyetçilerini vurmaya çalıştığı silah geri tepecektir. Bu silahın namlusu korkaklık, kurşunu alçaklık, tetiği kahpeliktir. Kabzası da işbirlikçi AKP iktidarıdır. Silahın tetiğini çekenler namussuzlar ve zalimlerdir. Bu silah, onu kullananları vuracaktır. Zulüm ile âbâd olacaklarını sananların sonunun berbat olduğunu hep birlikte göreceğiz. Başkalarının günahlarını kullanarak siyasette üste çıkmaya çalışanların müstahak olduğu şey, yerlerde sürünmektir.

MİLLİYETÇİLERE ÇAĞRI

Türk milliyetçileri için zaman, ahlâksızlıklar üzerinden yapılan hayâsızca saldırılara karşı durma zamanıdır. Camiamız, böylesi rezilce hücumlara karşı daima tek vücut olmuştur. Bundan sonra da her zamankinden büyük bir dayanışma ve azim içinde yoluna devam edecektir. Nefsine yenilenler, pusuda bekleyen nâmertlerin, alçakların pususuna düşenler çıkacaktır. Kişisel ihtiraslarına kapılarak, küçük menfaatler karşılığında aldanarak Milliyetçi Hareket kervanından ayrılanlar olacaktır.

Türk milliyetçileri çıktıkları kutlu yolda nice puslu geceler, pusulu köşeler görmüştür. 12 Haziran seçimleri dolayısıyla önü kesilmek, tuzağa düşürülmek istenen MHP, karşısına çıkan bu pusulu dönemeçten de sabır, metanet ve teyakkuzla geçecektir. 12 Haziran seçimleri sonrasında da milletin teveccühüyle kötülük erbabının kirli tezgâhlarını başlarına geçirecektir.