BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.432,87
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den AK Parti'ye ağır benzetme

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti'nin Anayasa değişikliği teklifini korku imparatorluğunun yasalarına benzetti.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Anayasa tartışmalarıyla ilgili olarak Meclis'te tüm siyasi partilerin katılımıyla "uzlaşma komisyonu" kurulması gerektiğini söyledi. Bal, AK Parti iktidarıyla ilgili müflis tüccar benzetmesi yaparken yine çok ağır sözler etti. İşte Bal'ın o sözleri;

MHP'den hükümete müflis tüccar benzetmesi! MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, dün SkyTürk'te katıldığı "Aykırı sorular" adlı TV programında, hükümetin anayasa değişikliği tartışmalarına değindi. Bal, Meclis'te tüm siyasi partilerin katılımıyla "uzlaşma komisyonu" kurulması gerektiğini söyleyerek bu iş sandıktan alınacak sonuçla birlikte 24. dönem parlemantosunun işidir dedi.

İşte aynı zamanda bir hukukçu da olan Bal'ın anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili o sözleri;

Milliyetçi Hareket Partisi inanmaktadır ki bir ihtilal Anayasası olan 1982 Anayasası değiştirilmelidir. Ancak bunun 23. Dönemde zamanı kaçırılmıştır, zamanın kaçırıldığını Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı ve AKP adına bu çalışmayı yürüten heyetteki bazı isimler bunu ikrar etmiştir. Şimdi, Meclis'in yapacağı iş bir uzlaşma komisyonu kurarak önümüzdeki seçimlerde vatandaşa nasıl bir anayasa teklif edeceğini siyasi partilen anlatmalı ve vatandaş da iradesini ortaya koymalı.

"YENİ ANAYASA İHTİYAÇLARA CEVAP VEREBİLMELİ"

24. Dönem parlemantosu 144 yıldır taştıştığımız Anayasa'yı bir daha konuşulmamak, 21. yüzyılın ihtiyaçlarına cevap verebilen bir Anayasa yapmalıdır. Bu tartışmaları AKP, niçin şimdi ve özellikle yargı için gündeme getirmiştir?

"AKP MÜFLİS TÜCCAR GİBİ"

AKP her zaman müflis bir tüccar gibi bir maliyeye göstereceği defter bir de masa altında defter saklayan bir partidir. Yani iki ajandası vardır. AKP böyle iki ajandalı bir parti olarak, demokrasiyi gidilecek yere kadar binilecek bir tren olarak görmektedir ve bu demokratik anlayışı ile de gerginleştirdiği kutuplaştırdığı toplumu önümüzdeki seçim sürecinde anayasa değişikliği tartışmalarıyla daha da zıtlaştırıp, gerginleştirerek gerçek hesap vereceği konulardan, toplumu uzaklaştırmak istemektedir.

"HESAPTAN KAÇIYOR"

İşsizliğin, fakirliğin, yolsuzluğun, esnafın, tüccarın ve sanayicinin içine düştüğü çıkılmaz duruma karşı vermesi gereken hesabı vermemek üzere toplumu, sanal krizlerle yormak istemektedir. Evet bir yargı reformuna ihtiyaç vardır ancak bu 24. dönem parlamentonun tüm değerleri değendirerek yapılması icap etmektedir. Yapılacak bu düzenlemede parlementer sistemin ve hukuk devletinin denge ve denetim mekanizmaları bozulmamalıdır. AKP'nin şu anda getirdiği ya da getireceği yargının korku devletinin bir unsudu haline getirme, ve denetimsiz bir güç haline getirme teklifidir.