BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  POLİTİKA

MHPde kazan kaynıyor!

MHP'nin Pazar günü yapılacak kongresi öncesi 9 il başkanından Bahçeli'nin karşısında aday olacaklara zehir zemberek sözler...

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Pazar günü yapılacak MHP Kongresi öncesinde sinirler gerildi. Bahçeli’ye rakip olarak çıkan Ahmet Reyiz Yılmaz’ı ve Hakkı Şafak Ses’i hedef alan il başkanları yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada Bahçeli’nin karşısındaki adaylara, “Piyon”, “sanal aday”, “acemi figüran”, "aday müsveddeleri", "haysiyet düşkünleri" gibi nitelemelerde bulunan il başkanları Bahçeli’ye sahip çıkarken özellikle adaylardan Ahmet Reyiz Yılmaz’ı hedef aldılar.

İşte il başkanlarının kongreyi gerecek açıklamaları:

PİYONLAR ŞÖLENE GÖLGE DÜŞERECEK

Ankara İl Başkanı Ömer Demirel: MHP 9.Olağan Kurultayı öncesinde bazı piyonlar şölenimize ve toyumuza gölge düşürmek istemektedirler. Bilinmesini isteriz ki bu şahısların arkasındaki güçler 40 yıllık parti tecrübemizin ve geleneklerimizin karşısında herhangi bir önem arz etmez. Türkiye’miz üzerinde melun emelleri olan bazı çevreler, çeşitli kişilere ciro ettikleri görevlerle MHP’nin iktidar yolculuğunu baltalayamayacaklardır. Sanal adayların yaptıkları hesap ülkücü iradeye çarpacak ve yerlerde sürünecektir.

FİGÜRANLARIN ORYANTAL YAKLAŞIMLARI

İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu: Türk milletiyle tarihsel kavgaları olan dahili ve harici bedhahların kirli emellerinin varlığından hep haberdardık. Ülkemizin ve aziz milletimizin kuşatılma hesaplarının alenileştiği bu günlerde ucuz provakatif oyunlara bile tenezzül edilmektedir. Kırk yıllık şanlı siyasi mücadelesiyle bu kirli oyunları deşifre edip bozan Milliyetçi Hareketçiler 9.Kurultayını aynı hassasiyetle tamamlayacaktır. Ancak kurultay arefesinde bahsetmeye çalıştığım kirli oyunların sahnesinde yer alma çabasında bazı acemi figüran ya da figüranların oryantal yaklaşımları öfkelerimizi kabartmaktadır. Küresel çeteler ve kopillerine tarihsel mücadelede milletimizden yedikleri sille ve tokatları hatırlamalarını salık veririz. Tarihi hafıza zaafı olanlara ise, Türk Ülkücüleri olarak hafızalarını tazeleyecek kararlılıkta ve güçte bulunduğumuzu hatırlatırız. Çünkü kurultayımız kutsalımız ve mahremiyetimizdir. Türk milliyetçileri 9.Kurultayını “Tek Başına İktidar” olma işaret fişeğinin atılacağı tarihi bir gün olarak görmektedir. Bu tarihi günü gölgelemek isteyen gökkuşağı koalisyonu ve onun piyonları Türk milletinin onur kalesi MHP’nin “süphan göğsüne” çarpıp tuz buz olacaklarıdır.
“Devlet’e Bey, Bey’e de Devlet yakışır”. Lider ülke Türkiye’den ürkenlere duyurulur.


HER ÖNÜNE GELEN ADAY OLAMAZ

İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu: MHP Kurultayları dünya, bölge ve Türkiye’nin meselelerinin tartışıldığı ve çözüm önerilerinin dünya ile paylaşıldığı yüce müesseselerdir. Sayın genel başkanımız ülke ve dünyanın gündemine bağlı olarak yoğun çalışmalar içinde büyük mücadeleler verirken, sanal işler ve kişilerle kaybedecek zamanımızın bulunmadığının farkındayız. MHP, küresel güçlerin kuşatamadığı ve sızamadığı yegane kale olduğu tartışmasız bir gerçektir. Yenilgiden bıkmayan şer güçler, her kurultay öncesinde farklı aktörler kullanarak MHP’nin iktidar yolculuğuna sekte vurmaya uğraşmaktadırlar. Yapmaya çalıştıkları liderlik müessesini aşındırarak milletin felsefesiz bırakılmasını temin etmek amacına matuftur. MHP liderliği Türk Dünyasına önderlik edecek makamın adıdır. Her önüne gelenin bu makama talip olmaya kalkışması tarafımızdan makul karşılanamaz. Hakareti sanat yaparak camiamızı tahrik edenleri zamanında uyarmıştık. Şimdi öfkemiz sel olmuştur. Akılları varsa kongre salonuna gelmek yerine, beslendikleri yere gidip onların gölgesine sığınsınlar. Kararımız kesindir. Bizimle aynı havayı teneffüs etme hakkı bulunmayanları kongre salonuna almayacağız.

KURULTAYA UZATILAN ELLER…

Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan: Gerçekleştireceğimiz kurultay sadece muhterem genel başkanımızın görevine devam etmesi anlamını taşımayacak, aynı zamanda iktidar heyecanımızın aziz milletimizle paylaşılmasını sağlayacak ve Türkiye’nin dibe vuran itibarının yücelmesini temin edecektir. Yani 9.Olağan Kurultay Türk milletinin geleceği için önemli bir kilometre taşıdır. Bizler il başkanları olarak sayın genel başkanımız gören gözü, duyan kulağı ve tutan elleri olarak demokrasinin ikiz kardeşi olan Türk Milliyetçiliğini iktidar yapmak üzere yola çıkmış ve demokrasiyi özümsemiş kararlı kadrolarız. Demokrasi geleneklerine bağlılığımız kurumsal haklarımıza tecavüz ve gaspa seyirci kalacağımız şeklinde algılanmamalıdır. Niyet ve ehliyetleri tartışılan şahısların heyecan ve misyonumuza zarar vermesi muhtemel girişimleri kongre salonunun kapısında tarafımızdan bizzat engellenecektir. Bu konuda huzuru temin etmekle görevli sayılan kişi ve kurumları da sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. MHP kurultayına uzatılan ellerin nasıl çaresiz kaldığına herkes şahitlik edecektir.

ADAY MÜSVEDDELERİ

Malatya İl Başkanı Ömer Ekici: Milliyetçi Harekette hiçbir geçmişi olmayan kişilerin genel başkanlığa aday olmaya kalkışmaları tarafımızdan yadırganmaktadır. Bunların arkasındaki güçleri ve hangi hesaplarla hareket ettiklerini çok iyi biliyoruz. Bırakın ülkücülüklerini, karakterlerini dahi tartıştığımız bu insanların MHP kurultayında yerleri yoktur. Arkasında 20 delege desteği bile bulunmayan, internet sitelerinde hareketimizin kutsallarına hakaret eden, beyanatlarıyla camiamızı rencide etmekle kalmayıp aynı zamanda da tahrik eden aday müsveddelerinin durumları gözden geçirmelerini temenni eder, yaptıkları yanlıştan dönmelerini dilerim. Kurultaya düşürülmesi planlanan gölgenin ortaya bir hesap çıkarması kaçınılmazdır. Bu hesabı kimsenin yanına bırakmayacağımız iyi bilinmelidir.

HAYSİYET DÜŞKÜNLERİ

Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin: Milletimiz kurultayımızdan çok önemli mesajlar beklemektedir. Ayrıca partimiz genel başkanımızın önderliğinde hukuki, siyasi ve idari açıdan yeniden yapılandırılacaktır. Yani bu açıdan kurultay aynı zamanda bir dönüm noktasıdır. Halde böyle iken ne idüğü belirsiz bazı haysiyet düşkünlerinin kurultayı soytarılar sirkine çevirmesine müsamaha göstermemizi kimse bizden beklemesin. Bir yandan MHP genel başkanlığına aday olacaksın öte yandan onun değişmez lideri olan ve tüm hayatını, varlığını milletine ve devletine adayan sayın Devlet Bahçeli’ye onursuzca saldıracaksın. Bizim için MHP neyse Devlet Bahçeli’de odur. İkisine de aynı mukaddesat peresinden bakarız. Bir çok oluşumu deneyip, netice alamayınca MHP genel başkanlığına aday olarak şöhret yapma sevdasına kapılan siyasi figüranlar kongremizi kirletemez.
Beyefendiye bak: İsrail’den değil Kudüs’ten geliyormuş ve şehit olacakmış. Şehit olmak için Kudüs’ten iyi bir yer mi var orada kalsana. Kimi kandırıyorsun? Bu zavallı kurultayımızı provoke etmekten başka amaç taşımamaktadır. Biz de buna müsaade etmeyeceğiz. Bedeli neyse de hazırız.

Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya: MHP 9.Olağan Kurultayında iktidar yürüyüşümüzü Türk milleti bir daha görecektir. Bu emin adımlarla sürdürdüğümüz yürüyüşümüz bazı çevreleri rahatsız etmektedir. Özellikle AKP’nin değirmenine su taşıyan ne olduğu belli olmayan zevatın hadlerini aşarak sözde genel başkan adayı olduklarını deklare etmeleri kafalarda soru işareti bırakmaktadır. Ama Türk Milliyetçileri bu oyunların farkındadır ve asla ne olduğu belirsiz beslemelere fırsat vermeyecektir. Bu anlamda liderimiz Devlet Bahçeli’nin yolu yolumuz, sözü sözümüzdür.