BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de istifaların arkası kesilmiyor!

MHP'de 1 Kasım yenilgisinin ardından istifalar peş peşe geliyor! Son dört gündür yaşanan istifalara bugün, Antalya ve Kayseri'den gelen istifa haberleriyle yenileri eklendi.

Abone ol

MHP'de 1 Kasım seçimlerinin ardından başlayan istifalar sürüyor. Kayseri'de Pınarbaşı Belediyesi Meclis Üyesi Hamit Çevik ile Antalya'da Aksu Belediye Meclis Üyesi Mehmeti Ali Öztürk hem görevlerinden hem de partilerinden istifa etti.

Pınarbaşı'da Belediyesi Meclis Üyesi de olan Hamit Çevik ile MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koçer, partideki görevlerinden istifa ettiklerini bildirdi.
Hamit Çevik, yaptığı açıklamada uzun yıllardır partinin içinde olduklarını belirterek, davalarından ve ülkücülükten ayrılmadıklarını, sadece parti yönetiminden istifa ettiklerini kaydetti. Çevik, şu ifadelere yer verdi:

"40 yıldır bu teşkilatın içerisindeyim. Burası MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in memleketidir. Başbuğumuzun göstermiş olduğu yol olan ülkücü hareketin partisi olmaktan çıkan MHP'den istifa kararı aldık. İstifa sebebimiz 80 milletvekilini 40'a düşürüp halen genel merkezde oturma pişkinliğini gösteren Genel Merkez ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin izlemiş olduğu tutum ve politikalardır."

BİR İSTİFA DA ANTALYA'DAN

MHP Aksu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Öztürk, partisinin 1 Kasım seçimlerinde başarısız olduğunu gerekçe göstererek, istifa ettiğini açıkladı. Partisinin Aksu’da üçüncü parti durumuna düşmesini eleştiren Mehmet Ali Öztürk, hiçbir zaman ülkücülük kimliğinden taviz vermeyeceğini söyledi.

“BOZKURTLAR OVASI OLARAK ANILIRDI”

MHP Aksu İlçe Teşkilatı'ndaki çalışma düzeninden rahatsız olduğunu söyleyen Öztürk, ”Kısmen şahsımın yetersizliğinden, kısmen Aksu’daki parti çalışmalarımızın yetersizliğinden, kısmen seçim sonuçlarının etkisiyle, özel olarak hiç kimseyle bir problemim yoktur. Karar tamamen teşkilatçılık anlayışımın hassasiyetinden kaynaklıdır. Bir zamanlar Aksu “Bozkurtlar Ovası” olarak anılırdı. Böyle bir yerde şimdi 3’üncü parti konumuna düşmüşüz. Hakkımda yapılacak olan dedikodunun önüne geçmek için hem partimden hem de meclis üyeliğinden istifa ettim” dedi.

MHP Aksu İlçe Teşkilatı Başkanı Kemal Kara, istifa eden Mehmet Ali Öztürk’ün yerine daha önce 10’uncu sıradan meclis üyesi adayı olan Ramazan Kızıl Kaya’nın geleceğini söyledi.