BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,49
HABER /  GÜNCEL

Kurtulmuş: 12 Eylül rejimini çöpe atacağız!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş "12 Eylül rejimini kaldırıp bütünüyle çöp tenekesine atacağız." dedi.

Abone ol

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir otelde düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Kurtulmuş "12 Eylül rejimini kaldırıp bütünüyle çöp tenekesine atacağız. Bunun başka çaresi yoktur. Türkiye'nin ileri gitmesi için bu şart" dedi. 

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım'daki seçimde AK Parti'ye destek verenlere teşekkürlerini iletti.

Kendilerine oy vermeyenlerin de vekili olacaklarını belirten Kurtulmuş, "Seçimden oy aldığımız kardeşlerimiz olduğu gibi oy alamadığımız hemşehrilerimiz de var. Bundan sonra onların da vekili ve temsilcisi olarak taleplerini, isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. 

"AK PARTİ SÜPER LİGİN ŞAMPİYONU OLDU"

Seçimleri "süper lig" gibi kabul ettiklerini dile getiren Kurtulmuş, "Süper ligde Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor var. Sezon sonu, bir takım şampiyon olarak çıkıyor. Çok şükür, 1 Kasım seçimlerinde milletimizin oylarıyla, AK Parti olarak süper ligi şampiyon olarak tamamladık. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. 

Bundan sonra yeni Türkiye'nin inşası için gayret edeceklerini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bu seçimin kesin sonucu milletimizin güven, istikrar ve sükunet isteğidir. Dolayısıyla hep beraber, diğer partilerle birlikte güven, istikrar ve sükuneti sağlayacak adımları atacağız. Bunun için de herkesle iş birliği yapmaya, bütün siyasi partilerle de ortak kanaat oluşturup, ortak hedeflere yürümeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. İnşallah Türkiye'nin daha güvenli, daha huzurlu ve daha istikrarlı bir ülke olması için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz."

"12 EYLÜL REJİMİNİ ÇÖPE ATACAĞIZ"

Türkiye'de 12 Eylül'ün getirdiği anayasal düzenin, olduğu gibi durduğunu anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sivil, katılımcı, demokratik ve çoğulcu özelliklere sahip yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bu anayasayı yapmak için elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyacağız. Böylelikle bu anayasal reform sürecini tamamlayacağız. Ayrıca Türkiye'nin, Meclis iç tüzüğüne, siyasi parti yasasındaki değişikliklere, seçim sistemindeki değişikliklere, 12 Eylül sisteminin getirdiği bütün antidemokratik yasaları değiştirmeye mecburiyeti vardır. Bunu yapacağız. 12 Eylül rejimini kaldırıp bütünüyle çöp tenekesine atacağız. Bunun başka çaresi yoktur. Türkiye'nin ileri gitmesi için bu şart."

"MESELE SADECE DAEŞ VE PKK DEĞİL"

Türkiye'de terörün sonlandırması için çalışacaklarına işaret eden Kurtulmuş, meselenin sadece PKK ve DAEŞ olmadığını söyledi.

Kurtulmuş, "Birtakım karanlık odaklar, içeride ve dışarıdaki odaklar, maşalarını kullanarak Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalıştı. Allah'a çok şükür, güvenlik güçlerimizin gayretleriyle, en önemlisi siyasi iradenin çok kararlı duruşuyla, terör örgütlerine Türkiye'ye vurmaya çalıştığı o hayati yumruğu vurdurmadık" dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Kurtulmuş'a, 19 Ekim'in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasındaki desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. 

Kurtulmuş, daha sonra sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.