BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP kurultayı bitti Bahçeli kaç oy aldı?

MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda Devlet Bahçeli, 1149 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Abone ol

Devlet Bahçeli, 1149 oyla yeniden MHP Genel Başkanı oldu.

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda delegeler, 14 sandıkta genel başkan seçimi için oy kullandı. Tek aday gösterilen Bahçeli, geçerli oyların tamamını aldı. Kurultayda 1160 delege oy kullandı. Geçerli oy sayısı, 1149 oldu.
Partinin genel seçim kampanyasında kullanılacak şarkıların da ilk defa kamuoyuna sunulduğu kurultaya bini aşkın davetli katıldı.
Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin salondakileri selamlamasının ardından kurultay gündemine geçildi.

DİVAN BAŞKANI SEMİH YALÇIN

MHP Kongresi'nde Kongre divanı oluşturuldu. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın oy birliği ile divan başkanlığına seçildi. Gündeme geçilmesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurultaydaki konuşmasına başladı.

devlet-bahceli-yeniden-mhp-genel-baskani-secildi-devlet-bahceli-1149-oy-aldi.jpg 
''SEVGİLİ BOZKURTLARIM, ASENALARIM''

Devlet Bahçeli, kürsüde yaklaşık 2 saate yakın bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından Bahçeli, Nevruz nedeniyle örs üzerinde temsili demir dövdü.

Bahçeli'nin kurultay konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

''Mazisi kahramanlıkla bezenmiş büyük Türk milleti, muhterem vatandaşlarım, kurultay divanın sayın başkan ve üyeleri, Türk-İslam ülküsünün yılmaz bekçisi fedakar ülküdaşlarım, sevgili Bozkurtlarım Asenalarım yeni bir günde yeni bir diriliş destanını yazma yepyeni ümitlerle coşmak için beraberiz bir aradayız.

''TÜRKİYE'NİN GÖZÜ KULAĞI BU SALONDADIR''

Türk'ün bahar bayramında yeniden doğuş amacıyla biriz ve birlikteyiz. Nevruz'un güzelliklerin habercisi olmasını diliyorum. Sizlerin ve aziz milletimizin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum. Kucaklaşmak için buradayız. Türkiye'nin gözü kulağı bu salondadır. Türkiye'nin kalbi bu salonda atmaktadır.

Hoşgeldiniz Türk tarihinin mirasını getirdiniz. Hoşgeldiniz, kilim oldunuz gönüllerde dokundunuz sevda oldunuz dilden dile dolaştınız. Hoşgeldiniz sizler yenilgiyi reddeden asaletsiniz, sizler Türkiye'siniz. Biliyorum vatanı ablukaya alan insan suretlerine tahammülsüzsünüz. AKP'li yılları silmek için hazırsınız Türkiye'nin geleceği size bağlı. Bugün bu salonda Kuva-i Milliye ateşi yeniden yanmaktadır. Bugün burada yalnız değiliz. Kutlu ecdadımızın ve şehitlerimizin ruhları, anıları bizimledir. 

devlet-bahceli-mhp-kongre.jpg 
''17-25 ARALIK RUMUZLU ŞAHIS, SARAY SÜSÜ BAŞBAKAN''

Bugün MHP'nin Türk milletini ekonomik sıkıntıların cenderesinden kurtarmak için iktidara yürüdüğünü ilan ediyoruz. Hırsızlık ve yolsuzluk yapanlardan hesap sorulacağını tarihe not düşüyoruz. Sesimiz İmralı'da ve Kandil'de yankılanacak, bölücü hainlerin kabusu olacaktır, kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17-25 rumuzlu şahsın uykularını kaçıracaktır. Seslerimiz, saray süsü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun korkulu rüyası olacaktır.

''BİZİM YOLUMUZDA HARAM YOKTUR''

Türk milleti buradan çıkacak sesi beklemektedir, bu ses yoksulların, kimsesizlerin ve mazlumların ümit kapısı olacaktır. Bizim yolumuz bellidir, bu yolda haram yoktur, yetim hakkına el uzatmak yoktur. Al bayrağımıza ihanet yoktur, bölücü hainlerle yol arkadaşlığı yoktur. Yolumuz nurlu yürüşümüz kararlıdır. Bu itibarla diyorum ki Bizimle Yürü Türkiye...

''SÜLEYMAN ŞAH SAYGI KARAKOLU'NU HAVAYA UÇURUP KORKAKÇA KAÇANLARIN...''

Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu havaya uçurup korkakça kaçanların Çanakkale Savaşları'ndan bahsetmesi yüzsüzlüğün zirvesidir. Bunlar Milli Mücadele yıllarında yaşalardır işgalcilere bin takla atarlardı zira bunlar da milli namus yoktur.

'''BİZE GÖRE VATAN NAMUS, ERDOĞAN'A GÖRE KUPON ARAZİDEN FARKSIZDIR''

Erdoğan'a göre vatan sıradan toprak parçasıdır. Erdoğan'a göre vatan kupon araziden farksızdır. Bize göre ise vatan namustur. Vatanın tapusu şehitlerimize zimmetlidir.

''AKP'NİN İKTİDARINDA MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ AĞIR DARBE ALDI''

AKP'nin iktidarın milli kültürümüz ağır darbe aldı. Nevruz'un kimlerin elinde heba edildiği ortadadır. Türk milleti Nevruz günü Ergenekon'dan çıkmıştır.

''BÖLÜCÜ HAİNLER NEVRUZ BAYRAMINI DA SAHİPLENMEKTEDİR''

Bölücü hainler Nevruz bayramını da sahiplenmektedir, alçak emellerini haykıracakları bir vesile olarak kullanmaktadır. Çok şükür millet burada Türkiye aramızdadır. Biz yapmak için uğraşıyoruz onlar yıkmak için uğraşıyor. Ama biliniz ki Türkiye'nin geleceğini ateşe atmaya niyetlenen bölücü hainler yaktıkları bu ateşin içinde yanıp kül olacaktır.

''ANKARA-İMRALI-KANDİL ARASINDA İHANET MESAİSİ VIZIR VIZIR İŞLEMEKTEDİR''

İmralı canisinin mesajı okunacakmış ne diyeceği hangi sözlere fitne ve fesatlara imza atacağı günlerdir konuşulmaktadır. Köşesiz yazar çizer takımı imralı canisininm ağzına bakmaktadır. Ankara-İmralı-Kandil arasında ihanet mesaisi vızır vızır işlemektedir. Öcalan canisi ne isterse AKP'ye yaptırmaktadır.

''AKP, PKK İLE RESMİ SÖZ KESMİŞTİR''

Terörist başının 10 maddelik ihanet metni saraylarda okunmuş Erdoğan ve Davutoğlu adeta sevinç çığlıkları atmıştır. Açıklanan 10 madde ihanetin yol haritasıdır. Ortak açıklamaya AKP ile PKK adeta eşitlenmiştir. AKP ile PKK'nın yeni demokratik cumhuriyeti bu esaslar üzerine inşa edilecektir. AKP, PKK ile resmi söz kesmiştir. Yeni anayasa AKP-PKK işbirliğinin ihanet sertifikası olacaktır. PKK silah bırakmamıştır ve buna da niyeti yoktur.

''SÖZDE GAZETECİLER, YEŞİLÇAM KALINTILARI HANGİ FİLM FIRILDAĞI...''

Şimdi izleme heyeti diye 63'lükler arasında yol alan bazı yozlaşmış isimler yeniden tedavüle çıkmışlardır. Sözde gazeteciler Yeşilçam kalıntıları hangi film fırıldağı çevireceklerdir? Türk milletine neyi kabullendireceklerdir? Erdoğan ise izleme heyetinden haberim yok demektedir siz inanmayın sahte sözlerine PKK ile görüşüyorsun dediğimizde inkar yolunu tercih etmişti.

''ERDOĞAN DEVAMLI ÇARK ETMEKTEDİR''

Erdoğan devamlı çark etmektedir. Türk askerinin başına çuval geçirilmesini seyredenler bugünler bambaşka tavırdadır. Paralel yapı dedikler AKP'nin eseridir. Erdoğan şimdilerde aldatıldık, yanıltıldık sözleriyle pişmanlık duyması ikiyüzlülüktür. Erdoğan'ın her önüne gelen kandırıyorsa Türkiye batmış demektir.

''ATATÜRK HEYKELLERİ YIKILMAKTA, TERÖRİST HEYKELLERİ DİKİLMEKTE''

Atatürk heykelleri yıkılmakta terörist heykelleri dikilmektedir. PKK üniversiteleri örgütlemiştir bazı üniversiteler bölücü hainlerin kontrolüne geçmiştir. Hükümet sessiz ve umursamazdır.

''BIÇAK KEMİĞE DAYANDI''

Türk milleti ve Türk bayrağı ortak yapımızdır. Vakur duruşumuzu bozmadık ama bıçak kemiğe dayandı. Bizde bölünecek ülke yıkılacak devlet parçalanacak varan yoktur. MHP kutsal vatan için her türlü fedakarlığı göze almıştır.

''YA AHLAK KAZANACAK YA DA AHLAKSIZLIK TAVAN YAPACAKTIR''

77 gün sonra yapılacak seçimler Türk milleti için var olma seçimleridir. Aziz milletimiz vicdanını dinleyerek 7 Haziran'da kararını verecektir. Türkiye hırsızlık ve yolsuzluk yapanlardan hesap mı soracak yoksa onlara mahkum mu olacaktır? Ya ahlak kazanacak ya da ahlaksızlık tavan yapacaktır. Ya zorbalık ve kanunsuzluk egemen olacak ya da adalet ve hukuk hakimiyet kuracaktır.

''7 HAZİRAN SEÇİMLERİ SON ŞANS''

7 Haziran seçimleri Türkiye'nin kurtuluşu için son şanstır. AKP gitmezse Türkiye batacaktır. AKP'nin maskesi düşmüştür. Harama el uzatanın hırsızlık ve yolsuzluk yapanın ahlakından söz edilemeyecektir.

''HAKSIZLIĞA, YOKSULLUĞA, YOLSUZLUĞA KARŞI BİZİMLE YÜRÜYÜN''

Kasacılara millete küfreden havuzculara karşı bizimle yürü Türkiye. İhanete karşı çözülmeye ve çürümeye karşı işsizliğe yoksulluğa, yolsuzluğa karşı bizimle yürü Türkiye. Fakirliğe ve çaresizliğe karşı bizim yürüyün. Maddi ve manevi kalkınma için yollara düştük. Allahın izniyle 7 Haziran'da MHP iktidardadır. Herkes hesabını buna göre yapmaktadır. MHP Türk milletini ikdara taşıyacaktır. Bizde çelik gibi yürek demir gibi bilek yenilemeyecek yüksek ülküler vardır. 7 Haziran'da destan yazmaya var mısınız? İhanetin kökünü kazımaya hazır mısınız? AKP'yi silecek MHP'yi yükseltecek misiniz? Türkiye ve Türk milleti için hepimize üstün başarılar diliyorum. Ve diyorum ki 'Bizimle yürü Türkiye...' Ne Mutlu Türk'üm diyene!''