BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Arınç 'ın o sözü Öcalan mektubu değişti mi?

Bülent Arınç, Cumharbaşkanı Erdoğan'ı eleştrirken ''Dün bu açıklama yapılmasaydı acaba mektup nasıl olurdu? diye sordu. Akıllara "Öcalan'ın mektubu değişti mi?" sorusu geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER ÖZEL

Öcalan'ın mektubunun Diyarbakır'da okunmasının ardından Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç 'ın yaptığı açıklama gündemi sarstı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzleme Heyeti ile ilgili açıklamalarını doğru bulmadığını söyleyen Arınç, "Ekran önünde konuşmasını doğru bulmuyorum. Dün bu açıklama yapılmasaydı acaba mektup nasıl olurdu?" diye sordu. Akıllara "Öcalan'ın mektubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzleme heyetiyle ilgili açıklamalarından sonra değişti mi?" sorusu geldi.

ABDULLAH ÖCALAN NEVRUZ MEKTUBUNUN TAM METNİ (tıklayın)
Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır Nevruz Meydanı'nda okunan mesajında 40 yıllık mücadelede yeni bir aşamaya geçilmesi gerektiği belirtilerek kongre çağrısı yapıldı. Yüzbinlerce kişinin katıldığı kutlamada okunan mesajda, çözüm sürecinde yeni bir aşamaya geçildiği belirtilerek Ortadoğu'ya demokrasi getirilmesi temennisi dile getirildi.

Öcalan'ın mesajını Sırrı Süreyya Önder okudu

aa_picture_20150321_4845315_web.jpg

ARINÇ ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ

Öcalan'ın mesajının ardından Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzleme Heyeti ile ilgili olarak "İzleme heyeti haberlerini televizyonlardan öğreniyorum, olumlu bulmuyorum" şeklindeki sözlerini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istediği zaman gereken bilgilerin verilebileceğini, ancak ekran önünde konuşmasının hükümeti zor duruma düşürdüğünü anlatan Arınç, İzleme Heyeti'ni uygulamakta kararlı olduklarını söyledi.

İşte Arınç'ın o konuşması

O MESAJ ÇOK DAHA İYİ OLABİLİRDİ

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bugün okunan Abdullah Öcalan'ın nevruz mektubuyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Dün bu konuşma (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması) olmasaydı bugün İmralı'dan nevruz dolasıyla verilen mesaj acaba nasıl olabilecekti? Ben şimdi o mesajın içerisindeki çok olumlu noktaları düşünerek bunun çok daha iyi olabileceğini çok daha iyi bir aşamayı hedef gösterebileceğini de tahmin ediyorum"

ÖCALAN'IN MESAJI DEĞİŞTİ Mİ?

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın bu sözleri, Abdullah Öcalan'ın mesajının, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından değiştirildiği ihtimalini gündeme getiriyor.

Kulislerde Öcalan'ın mesajının okunmadan önce hükümet çevreleri tarafından değiştirilmek istendiğine ilişkin iddialar gündeme gelmiş, ancak bu iddialar doğrulanamamıştı. Bülenç Arınç'ın "O mesaj çok daha iyi olabilirdi" şeklindeki sözleri, Öcalan'ın mesajının son dakikada değiştirildiği ihtimalini güçlendiriyor.