BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP kritik gün tüzük kurultayı bugün

MHP Tüzük Kurultayı bugün. MHP'li muhalifler tüzüğün değişmesi için bugün toplanıyor. Genel Merkez ise kurultayı korsan ilan etti.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi tüzük kurultayı bugün toplanıyor. Muhalifler hazırlıklarını tamamladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli ise bir kez daha kurultayın yasal olmadığını söyledi.

Yazılı açıklama yapan Bahçeli, siyasi partiler yasasına göre büyük kurultayın Ankara İl Merkezi'nde toplanması gerektiğini savundu.

Mahkeme tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti'nin sözcüsü Ayhan Erel'se kurultay için hiçbir hukuki ve fiili engel olmadığını söyledi. Kurultayda alınacak kararların herkes için geçerli olduğunu ve uyulması gerektiğini belritti.

Muhalif adaylar Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak da kurultay öncesi Ankara'da buluştu. Meral Akşener, toplantıya programlarını gerekçe göstererek katılmadı.

Muhalif adayların, tüzük değişikliği gerçekleştirildikten sonra genel başkanlık yarışı için, Genel Merkez'in ilan ettiği 10 Temmuz kurultayına katılma kararı aldığı öğrenildi.