BIST 9.998
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.402,21
HABER /  POLİTİKA

MHP İzmiri kucaklayacak

MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Müsavat Dervişoğlu, siyasetteki kuşatmanın kente verdiği zarara dikkat çekti.

Abone ol

MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Müsavat Dervişoğlu yaşanan gelişmeleri değerlendirerek “İzmir halkı zihinlerinde şekillenen “ Ben evlatları mı neden yetiştiriyorum?” sorusunun cevabını bulmalı ve bu cevabı yerel seçimlerde sandığa yansıtmalıdır” dedi.

Yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle siyasi partilerdeki ön çalışmaların tamamlandığını ve adayların belirlendiğini söyleyen Dervişoğlu yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi siyaset uzun ve meşakkatli bir yoldur. Sorun üreten değil, sorun çözen bir hizmet alanı olarak değerlendirdiğimiz siyaset müessesinin; sevinç ve çoşkuların yanında hüzün ve hayal kırıklığını beraberinde getirdiğini gözden uzak tutamayız. Bu bakımdan aday seçilenlerin mutluluklarına, seçilemeyenlerin de üzüntülerine ortak olabilecek olgunlukta davranmak, siyasi sorumluluğumuzun doğal bir icabı olarak algılanmalıdır. Ancak bu durum, yapıcı eleştirileri ertelememiz anlamına da gelmemelidir” ifadelerine yer verdi.

İzmir halkının kendisine hizmet etmeye talip ve layık yerel yöneticilerin işbaşına gelmesini arzuladığını dile getiren Müsavat Dervişoğlu “Partilerde yaşanan kişisel çekişmeler kent siyasetenin tıkanmasına ve kısırlaşmasına sebeb olmaktadır. Siyaset ve fikir üretenlerin sınırlandığı bir toplumun, ümit ve değişimi temsil etmesi pek tabiidir ki mümkün olamaz. İzmir’in öncelikli olarak yerine getirmesi gereken en büyük görev siyasi tıkanıklığı ortadan kaldıracak tedbirleri almaktır” dedi.

Siyasetteki kuşatmanın kente verdiği zarara dikkat çeken Dervişoğlu “ Uzun bir zamandan beri bazı çevrelerin AKP ve CHP içindeki gizli hakimiyetlerinden bahsediyorum. Şayet uyarılarımız dikkate alınmış olsaydı, engeller aşılacak ve çıkar çevrelerinin etkinliği kırılarak İzmir’in beklentisine cevap verebilecek bir siyasi tabloyu ortaya çıkarabilmek mümkün olacaktı. Yaşanan hayal kırıklıkları ilkesiz siyasetçilerin müdahalelerinden kaynaklanmaktadır. Faydacı dünya görüşlerini fırsatçılıkla siyasi mevziye dönüştürenlerin İzmir’e verdikleri zarar katlanmak mecburiyetinde olduğumuz bir kader değildir.

Omurgasız siyasetçi tipinin, garanti partiden garanti adaylık için geliştirdiği siyasi entrikalar sadece haksız rekabet yaratmakla kalmıyor aynı zamanda hizmet ve siyaset ehli birçok memleket evladının umudunu yok ederek devre dışı bırakılmasına da temel teşkil ediyor. Bu durumda İzmir halkı zihinlerinde şekillenen “ Ben evlatları mı neden yetiştiriyorum?” sorusunun cevabını bulmalı ve bu cevabı yerel seçimlerde sandığa yansıtmalıdır” dedi.

Yaptığı basın toplantısında CHP ve AKP’nin İzmir’i çaresizler kentine dönüştürmeye kalkışmasına tepki gösteren MHP Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu “İzmir’in bir olumsuzluklar kenti olarak sunulmaya çalışılması çeşitli çevrelerin beklentisi olabilir. Ancak iyi bilinmelidir ki; MHP İzmir’in umut yolculuğunu İzmirlilerle sürdürme kararlılığından asla taviz vermeyecektir. MHP yerel yönetimde tek adamlık dönemini kapatacak ve büyük bir kadro hareketiyle İzmir’i kucaklayacaktır. Ümit ve değişimin yegane merkezi MHP, tüm İzmirlilerin buluşma adresi olacaktır. Hem kendi farkını hem de İzmir’in farklılığını dünya ile paylaşacaktır” açıklamasında bulundu.

Bir gazetecinin sorusu üzerine İP Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında iftira davası açacağını söyleyen Dervişoğlu “Bu şahsın iftira atmadığı kimse kalmamıştır. Kendisini ciddiye alan yok ama bir tüzel kişiliği temsil ettiğim ve önemli bir göreve talip olduğum için mahkemeye müracaat etmem kaçınılmaz olmuştur. Yalan ve iftiralarının hesabını adalet huzurunda verecektir” dedi.