BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Yerli Gerrard Fenerbahçede

Fenerbahçe'nin ara transferi Emreciksin, ilginç kariyerini anlattı. Takım arkadaşı futbolcuyu da Gerrard'ın üstünde gördü.

Abone ol

Fenerbahçe'nin yeni transferi Gökhan Emreciksin, Fenerbahçe Dergisi'nin, şubat ayı sayısında ilginç açıklamalar yaptı. Gökhan, futbola Galatasaray alt yapısında başladığını ancak Fenerbahçeli babasının isteğiyle burada lisans çıkarmadığını söyledi.

Futbol yaşamında amatör küme, 3. lig ile 2. lig (A) ve (B) kategorilerinde mücadele ettikten sonra Ankaragücü'ne transfer olarak Turkcell Süper Lig'de forma giymeye başladığını anlatan Gökhan, şunları kaydetti:

''Futbol da hayat da çok enteresan. Baştan sivrilmektense böyle yavaş yavaş, sırasıyla kat ederek gitmek bana göre daha avantajlı. Boluspor'dan, Ankaragücü'ne gittiğimde heyecanlandım. Boluspor'da bazen oynuyor, bazen yedek kalıyordum. Ankaragücü'ne gittim ve sonra (A) Milli Takım'a çağrıldım. Şu anda Fenerbahçe'deyim. İnşallah burada da başarılı olurum. Her şey kısmet. Kader benim futbolcu olmam için bir ağ örmüş. Buna inanıyorum, çünkü normalde benim şu anda futbolu bırakmış, başka işlerle uğraşıyor olmam gerekirdi.''

''FUTBOLA GALATASARAY'DA BAŞLADIM''

Gökhan, futbola 8 yaşında Galatasaray altyapısında başladığını, ancak fanatik bir Fenerbahçe taraftarı ve eski futbolcu olan babasının isteğiyle, sarı-kırmızılı ekipte lisans çıkarmadığını bildirdi.

Babasının, kendisine hep ''Bir gün seni Fenerbahçe formasıyla göreceğim'' dediğini anlatan sarı-lacivertli futbolcu, Galatasaray Süper Genç Takımı ile çıktığı ilk antrenmanda ayak bileğinin kırıldığını, kendisiyle ilgilenilmediği için de tedavisini kendisinin yaptığını söyledi. Gökhan, o dönemi şöyle özetledi:

''İstanbul Sinopspor'da oynarken, Zeytinburnu'ndaki eski hocalarımdan bazıları Galatasaray'a geçmişti. İstanbul Sinopspor'da iyi performans gösteriyordum. Onlar da beni tekrar Galatasaray'da görmek istediler. Galatasaray'da, süper genç takım ile ilk antrenmana çıktığımda çift kalede ayak bileğim kırıldı. Biraz da ilgisizlik oldu. Maç ve antrenman bitti. Etrafımda hiç kimse kalmamıştı. Bir kaleci vardı, sağ olsun beni sırtına aldı ve içeri kadar taşıdı. Daha sonra, o ayakla apar topar trene atladığım gibi eve gittim ve tedavimi kendim gerçekleştirdim. Bu olay olduğunda 17 yaşımdaydım. Ayak bileğim de kırılınca futbolu bırakma noktasına geldim, ancak ayağım kısa sürede iyileşti. Tekrar futbola dönmemde de okul müdürümünde etkisi oldu.'' Yedek kalmayı sorun etmediğini belirten Gökhan, bugünlere gelmesinde, bunun önemli bir etkisi olduğunu söyledi.

EMRECİKSİN'İN "GERRARD'DAN DAHA İYİ OLACAK" DEDİĞİ FUTBOLCU SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

''ABDÜLKADİR, GERRARD'DAN DAHA İYİ BİR FUTBOLCU OLACAK''

Gökhan, Ankaragücü'nden takım arkadaşı olan Abdülkadir Kayalı'nın, Liverpool'un ünlü futbolcusu Gerrard'ı çok sevdiğini ifade ederek, ''Bence o, ileride Gerrard'dan çok daha iyi bir futbolcu olacak'' dedi.

Sarı-lacivertli futbolcu, takım arkadaşıyla ilgili şunları kaydetti:

''Abdülkadir, gerçekten çok kaliteli bir oyuncu. Onu antrenmanlarda ve milli maçlarda izledim. Ankaragücü'nde beraber forma giymeyi çok istiyordum, ama orada kısmet olmadı. Fenerbahçe, Türkiye'nin en iyi ve en büyük kulübü. Burada şans bulduğu takdirde Abdülkadir'in kendisini göstereceğine inanıyorum. Bana göre Fenerbahçe, Abdülkadir'i almakla çok yararlı ve akıllıca bir transfer gerçekleştirdi. Abdülkadir, Gerrard'ı çok beğeniyor. Bence ileride Gerrard'dan çok daha iyi bir futbolcu olacak.''

Fenerbahçe'de başarılı ve kalıcı olmayı hedeflediğini kaydeden Gökhan, milli takıma tekrar çağrılmak istediğini de sözlerine ekledi.