BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  POLİTİKA

MHP Genel Başkanı Koray Aydın mı olacak Meral Akşener mi?

1 Kasım seçimlerinde oy kaybeden MHP'de sular durulmuyor. Trabzon'dan milletvekili seçilemeyen Koray Aydın'ın MHP Genel Başkanlığı için aday olacağı iddia ediliyor.

Abone ol

MHP'de 1 Kasım başarısızlığının etkisi devam ediyor. Muhalif MHP'liler Devlet Bahçeli'ye karşı Koray Aydın'ın etrafında toplanıyor.

1 Kasım seçimlerin de Trabzon'dan yeniden milletvekili seçilemeyen Koray Aydın'ı, seçimlerden sonra pek çok muhalifin arayıp kendisine "genel başkanlık" teklifinde bulunduğu belirtilirken Aydın'ın ise gelen telefonların ardından "nabız" yokladığı öne sürüldü.

MHP GENEL BAŞKANLIĞI İÇİN HANGİ İSİMLER KONUŞULUYOR?

MHP'de Aydın'ın görüşmeler sonrasında teşkilatın nabzına göre tavır alacağına da dikkat çekiliyor. Öte yandan muhalif kanadın üzerinde durduğu bir başka isim olan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın ise "sonuçlardan rahatsızlık duysa da başkanlık yarışına soğuk baktığı" ifade ediliyor.

KORAY AYDIN ADAYLIĞINI KOYACAK MI?

Cumhuriyet'in haberine göre, MHP'nin 2012 yılının Kasım ayında gerçekleştirdiği 10. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin rakibi olarak karşısında yer alan ve o kurultayda, 441 oy alan eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın adı, parti içi muhalefette yeniden "genel başkan adayı" olarak geçiyor.

MUHALİF MHP'LİLER SEÇİM SONUCUNDAN RAHATSIZ

1 Kasım seçimlerinin ardından suların durulmadığı MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin "olağanüstü kurultayı" toplamaması halinde, "partinin giderek güç kaybedeceğini" düşünen muhaliflerin Koray Aydın seçeneğini de gündemde tuttuğu ileri sürüldü.

Aydın'ın da sonuçlardan rahatsız olan parti teşkilatı yöneticileri, yeniden milletvekili seçilemeyen adaylar ve delegelerle görüştüğü belirtilirken ancak bu kez "temkinli" davrandığına da dikkat çekiliyor.

MERAL AKŞENER Mİ? KORAY AYDIN MI?

Muhaliflerin, genel başkanlık için en güçlü rakiplerden biri olduğuna inandığı eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in "Bahçeli'ye rakip olmak istememesi" durumunda, Koray Aydın'ın en güçlü rakip olduğu düşüncesinden hareketle, seçimlerden sonra Aydın'la da görüşmeler yaptıkları ve "genel başkan adaylığı" için iknaya çalıştıkları iddia ediliyor. Koray Aydın'ın ise henüz muhaliflere bu yönde "olumlu" bir yanıt vermediği vurgulanırken teşkilatın nabzına göre tavır alacağı belirtiliyor. Aydın, iddialar karşısında sessizliğini koruyor.